9.2 C
România
25 octombrie 2021
PNL si USR vor initia impreuna motiunea de cenzura impotriva Guvernului. Care este pozitia celorlalte formatiuni politice
Politica

Lider PNL: Salariul din privat nu tine pasul cu cresterile salariale din administratia publica

Prim-vicepresedintele PNL, Andreea Paul, a atras atentia joi, la RFI, ca salariul din mediul privat nu reuseste sa tina pasul cu cresterile salariale din administratia publica si a adaugat ca unele cereri ale sindicatelor sunt exagerate. Liderul PNL mai spune ca in ultimii zece ani, cea mai mare diferenta salariala intre mediul public si cel privat a fost in anul 2008, de aproape 600 sute de lei, raportat la nivelul net.

Andreea Paul remarcă faptul că „cresc foarte tare decalajele între salariile medii din sectorul public şi privat. În România, dacă lucrezi la stat, câştigi în medie cam două mii de lei net pe lună, iar dacă lucrezi în privat, undeva peste 1.600 de lei. Or salariul mediu net în administraţia publică este mai mare şi creşte mai repede decât în sectorul privat. În ultimii zece ani, cea mai mare diferenţă salarială între public şi privat a fost în anul 2008, de aproape şase sute de lei, raportat la nivelul net, iar cea mai mică diferenţă, în anul 2011, de circa două sute de lei. Până în 2014 s-a dublat acest decalaj şi de atunci încoace creşte în continuu”.

Te-ar putea interesa si: SONDAJ INSCOP. PNL este singurul partid care scade in intentiile de vot ale romanilor

„E bine să creşti salariile, pentru că nici o economie a lumii nu s-a dezvoltat cu salarii mici, dar trag acest semnal de alarmă, pentru a mai stopa din solicitările sindicale exagerate, că economia privată este chemată să plătească aceste salarii şi că salariul din mediul privat nu reuşeşte să ţină pasul cu creşterile salariale din administraţia publică”, subliniază deputatul liberal.

Interviul audio cu Andreea Paul poate fi ascultat pe site-ul RFI.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

TELEORMANLEAKS. O valiza cu documente din interiorul Tel Drum, gasita pe un camp din Teleorman

Ioana Badulescu

Cinci deputati PSD si unul de la PMP s-au inscris, in ultimele zile, in partidul lui Victor Ponta

Ioana Badulescu

CNCD a decis ca Iohannis a discriminat folosind termenul „penali”. Presedintele sustine ca este o decizie politica

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult