Liderii UE si Klaus Iohannis, baie de multime la Sibiu! Romanii adunati in Piata Mare au scandat “Europa” si “Iohannis”

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 10, 2019 13:58

Liderii UE si Klaus Iohannis, baie de multime la Sibiu! Romanii adunati in Piata Mare au scandat “Europa” si “Iohannis”

La Muzeul Brukenthal din Sibiu s-au desfasurat, ieri, lucrarile summitului informal al liderilor Uniunii Europene. Sefi de stat si de guvern din tarile membre, mai putin prim-ministrul britanic Theresa May, au fost intampinati de presedintele Klaus Iohannis si primiti cu steaguri si urale de oamenii adunati in Piata Mare din Sibiu.

Dupa ce au facut fotografia de grup pe un podium acoperit cu un urias covor asemanator steagului Uniunii Europene, liderii de la Bruxelles si sefii statelor din blocul comunitar s-au indreptat catre multimea care scanda “Europa!”.

Liderii din Europa aflati la Sibiu, unde s-a desfasurat summit-ul informal al Consiliului European, au facut baie de multime, dupa traditionala poza de grup. Dupa ce liderii europeni s-au pozat oficial in Piata Mare, Klaus Iohannis a mers in mijlocul oamenilor si le-a intins mana. 

La fel au procedat si unii dintre liderii europeni, inclusiv presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, seful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, dar si presedintele Frantei, Emmanuel Macron.

Romanii adunati in Piata Mare au scandat “Europa” si “Iohannis”.

A fost un moment atipic pentru un astfel de summit, iar unii lideri europeni nu s-au abtinut sa nu exclame ca a fost ceva uimitor.

Pentru summitul de la Sibiu, s-au luat masuri speciale de securitate ale spatiului aerian, fiind folosite aeronave ale Ministerelor Apararii si de Interne, ale SRI, precum si o drona pentru monitorizarea din aer a zonei centrale unde se afla liderii europeni.

Orasul este ca o fortareata in zona centrala, unde se afla numerosi politisti, jandarmi, dar si alte forte de ordine. Si sistemul de monitorizare video este modern, cumparat special pentru acest eveniment istoric.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.