China ar fi impus restrictii la publicarea unor lucrari de cercetare privind originile noului coronavirus
Breaking News Externe

Lista actualizata a tarilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se aplica carantina obligatorie in Romania

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat luni lista actualizata a tarilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se aplica carantina obligatorie in cazul cetatenilor care sosesc in Romania din aceste state. Pe aceasta lista a fost introdusa si Spania, insa doar partial – regiunile unde incidenta cazurilor noi este mai mare decat in Romania.


Lista a fost actualizata la data de 17.08.2020, potrivit art. 4 din Hotararea nr.42 CNSU.

Pe lista apar si sase regiuni din Spania, unde rata cazurilor noi raportate la populatie este mai mare decat in Romania.

Art.4 (1) Se aproba lista tarilor pentru care se instituie masura carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania din tarile/zonele de risc epidemiologic ridicat, actualizata la data de 17.08.2020.

(2) Pentru Regatul Spaniei masura carantinarii se aplica doar pentru regiunile in care rata cumulata de incidenta a cazurilor noi de imbolnavire din ultimele 14 zile raportata la 100.000 de locuitori este mai mare decat cea inregistrata in Romania, dupa cum urmeaza:

a) Regiunea Aragon;

b) Regiunea Cataluna;

c) Regiunea Comunidad de Madrid;

d) Insulele Baleare;

e) Tara Bascilor;

f) Regiunea Navarra.

Art.5 Se aproba masura suspendarii zborurilor spre si dinspre Romania, efectuate de operatorii economici din aviatie, din tarile prevazute in lista mentionata la art.4, cu exceptia zborurilor spre si dinspre Regatului Spaniei.

Lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizata de Institutul National de Sanatate Publica si intra in vigoare marti, 18.08.2020, la ora 0:00.

Lista poate fi consultata aici: Lista State cu risc epidemiologic ridicat_17.08.2020

Stiri pe aceeasi tema

Festivalul Ziua Romaniei pe Broadway se va desfasura duminica, 10 mai, la New York

Cristiana Petrariu Bota

Raportul MCV pe justitie este prezentat de Comisia Europeana, document care va tine cont si de cele doua avize ale Comisiei de la Venetia

Ioana Badulescu

Rossia 1 va difuza un reportaj in care Romania este prezentata ca o tara din lumea a treia

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult