Lista cladirilor cu risc seismic din Bucuresti. In caz de CUTREMUR, 187 de cladiri risca sa se prabuseasca
Social

Lista cladirilor cu risc seismic din Bucuresti. In caz de CUTREMUR, 187 de cladiri risca sa se prabuseasca

Un cutremur mai puternic ar lasa Capitala Romaniei fara cel putin 187 de cladiri, in timp ce alte 307 imobile sunt incadrate in clasa II de risc seismic, adica pot suferi degradari majore in caz de cutremur, iar alte 86 de cladiri au fost incadrate in clasa III de risc seismic, care pot prezenta degradari structurale dar care nu afecteaza siguranta structurala. Lista clădirilor din Bucureşti cu risc ridicat de prabusire in caz de cutremur a fost publicata de Primaria Bucuresti, pe 29 aprilie, mai exact fiind o lista actualizata.

Din totalul imobilelor care trebuie consolidate, municipalitatea a finalizat lucrările la 41 de clădiri. In lista publicata de Primaria Capitalei se arata ca 187 de clădiri din Bucureşti sunt considerate pericol public în caz de cutremur, în timp ce alte 184 au un risc ridicat de prăbuşire.

Lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic cuprinde 187 imobile încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public şi 184 imobile încadrate în clasa I de risc seismic, cu risc ridicat de prăbuşire în caz de cutremur, dar care nu prezintă pericol public.

Alte 307 imobile sunt încadrate în clasa II de risc seismic, care sub aspectul cutremurului pot suferi degradări structurale majore, iar 86 de imobile sunt încadrate în clasa III de rism seismic, care sub efectul cutremurului pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală.

Iti recomandam si: Ghenele de bloc dispar din Bucuresti, la cerinta UE. Consilierii generali au luat decizia zilele trecute

Numărul imobilelor încadrate în categorii de urgenţe, conform normativului P100-92 neîncadrate în clase de risc seismic corespunzător este de 1609.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că actualizarea listelor existente pe site-ul pmb.ro se face periodic, în funcţie de eventuale modificări ale legislaţiei, dar şi în funcţie de informaţiile transmise de către proprietari, după ce aceştia consultă şi identifică eventuale erori pe lista publicată.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Mihai Gadea dezaproba declaratiile lui Ciolos: Antena isi va pierde licenta fara un sediu

Cristiana Petrariu Bota

Varsta de pensionare ar putea creste. Ministrul Muncii: In toata Europa varsta de pensionare este prelungita. Voi analiza inainte sa anunt o noua lege a pensiilor

Cristiana Petrariu Bota

Evaluarea Nationala 2018 s-a incheiat. Academician Eugen Simion: Am ajuns sa le cerem copiilor analiza pe textele Ioanei Parvulescu, de parcă Romania nu are un Sadoveanu sau Hogas

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult