LISTA DATORNICI ANAF 2020. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va incepe sa aplice masuri, in perioada imediat urmatoare, in cazul celor peste un milion de romani cu datorii la stat. Dupa ce anul trecut le-a blocat conturile, fiscul va trece la executari silite in cazul romanilor care nu si-au platit impozitele, taxele sau alte contributii in termenul prevazut de lege. Asta dupa ce in 2019 le-au fost puse popriri pe conturi.
In urmatoarele zile se vor pune in aplicare primele masuri de executare silita, dupa ce ANAF a pus in primele 11 luni ale anului 2019 popriri pe aproximativ un milion de conturi ale persoanelor care nu si-au platit datoriile la stat.
Totusi, angajatii ANAF sustin ca iminenta restructurare a institutiei ii va impiedica sa-si indeplineasca sarcinile de serviciu legate de colectarea veniturilor la bugetul de stat.
„In perioada 01.01.2019 – 30.11.2019, ANAF a emis 954.657 adrese de infiintare a popririlor asupra conturilor bancare, atat pentru persoane fizice cat si juridice. Valoarea totala a creantelor cuprinse in adresele de infiintare a popririlor bancare emise in perioada 01.01.2019 – 30.11.2019 a fost de 14.950,26 mil lei, iar valoarea totala colectata a fost de 3.094,96 mil lei. Potrivit prevederilor Legii nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, organele fiscale teritoriale aplica masurile de executare silita pentru recuperarea obligatiilor fiscale restante, reprezentand impozite, taxe, contributii, etc. Informatiile detaliate pe tipul impozitului, taxei, contributiei, etc pentru care au fost infiintate popriri sunt gestionate la nivelul organului fiscal, care administreaza contribuabilii pentru care s-au inceput masurile de executare silita”, se arata intr-un comuinicat emis de ANAF.
Recomandarile redactiei: Schimbari majore la ANAF. Ministrul de Finante a anuntat reforma din temelii a sistemului
Propunere pentru modificarea Legii societatilor nr. 31/1990. Se doreste simplificarea infiintarii firmelor si a schimbarilor de sedii
Care este varsta de pensionare in Europa. Finlanda, de exemplu, are un sistem flexibil de pensionare – intre 63 si 68 de ani
Angajatii Fiscului, au declarat, in contextul concendierilor anuntate de ministrul Finantelor Florin Citu, ca iminenta restructurare ii impiedica sa-si indeplineasca sarcinile de serviciu legate de colectarea veniturilor la bugetul de stat.
Reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) va fi finalizata pana in vara, urmand sa fie concediate peste 2.000 de persoane, a anuntat recent ministrul Finantelor, Florin Citu, precizand ca odata cu informatizarea institutiei nu va mai fi nevoie de atat de mult personal.
Reorganizarea ANAF inseamna, in acelasi timp, eliminarea a 150 de posturi de conducere si a aproape 2.000 de posturi din structura. De asemenea, inseamna Antifrauda care trece sub Inspectia Fiscala, deci trei vicepresedinti in loc de patru.