Lista persoanelor cu datorii la stat, publicata de ANAF. Pe lista rusinii sunt peste 187.000 de romani
Economie

Lista persoanelor cu datorii la stat, publicata de ANAF. Pe lista rusinii sunt peste 187.000 de romani

Lista datornicilor la stat a fost publicata, luni, de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Pe lista rusinii figureaza peste 187.000 de romani, printre care si politicieni celebri sau beizadele. De precizat insa ca ANAF a publicat lista cu numele si adresa persoanelor cu datorii la stat, nu si CNP-ul, astfel ca pot aparea confuzii de nume.

Pe lista datornicilor ANAF figureaza persoanele fizice care aveau la data de 31 martie 2016 restanțe mai mari de 1.500 de lei la bugetul de stat. Lista ruşinii cuprinde 187.230 contribuabili care însumează datorii de 3,4 miliarde lei, din care numai 2,3 miliarde lei se pot recupera, potrivit ANAF.

George Becali, Silviu Prigoană, Robert Negoiță Marian Vanghelie, Cristian Tânţăreanu sunt doar câteva dintre persoanele publice care au datorii la stat. Pe listă ANAF a persoanelor cu datorii la stat figureaza şi un fost ministru, Eugen Orlando Teodorovici, dar şi Elena Udrea Gabriela şi Elena Băsescu. Nu lipseşte nici fiul guvernatorului BNR, Isărescu Costin Mugur.

LISTA DATORNICILOR POATE FI CONSULTATA ONLINE

Lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanțe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, poate fi accesată și descărcată. Lista conține numele persoanelor fizice care totalizează obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere.

Din total, ANAF poate recupera la aceasta dată cca. 2,3 miliarde lei. Situația juridică a restului de creanțe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existența unor hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite, etc) oprește ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită.

Vezi si: De ce a amanat ANAF publicarea listei datornicilor

Ai datorii la stat de peste 100 de lei? Vei aparea pe lista neagra a Fiscului

Conform Codului de procedură fiscală, „obligaţii fiscale restante” înseamnă:
a) obligaţiile fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată;
b) diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

Fac obiectul publicarii doar creanțe fiscale prevăzute de art. 162 din Codul de procedură fiscală. Nu fac obiectul publicării confiscările dispuse prin sentințe civile sau penale, atragerea răspunderii în procese civile de insolvență sau în faza penala, alte creanțe bugetare etc. Sunt exceptate de la publicare obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat și sunt în derulare înlesniri la plată și cele a căror executare este suspendată.

Pe primul loc în topul restanțierilor la stat se află Compania Națională a Huilei, cu sume totale de 5,2 miliarde de lei, urmată de Italia Tabacco Production, cu 1,49 miliarde de lei, Agroponte SRL cu 1,47 miliarde de lei, Societatea Națională Căile Ferate Române, cu 1,28 miliarde de lei și Societatea Comercială pentru Închiderea — Conservarea Minelor, cu datorii restante de peste un miliard de lei.

În rândul persoanelor fizice, pe listă se află Florin Mateiu din oraşul Victoria, cu 94.302.581 lei, urmat de Bogdan-Mihai Ciortea, din Cluj – Napoca, acesta contestând însă datoria pe care o are, de 21.685.815 lei. De asemenea, asfaltatorul Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, care are de plată 7.920.912 lei.

Gigi Becali este pe poziţia 54 pe lista datornicilor cu 3.989.530 lei, sumă pe care a contestat-o în instanţă. Imediat următorul loc este ocupat de Silviu Prigoană, care are de dat statului 3.967.774 lei. Cristian Ţânţăreanu se află și el pe locul 104 cu 2.715.993 lei.

LISTA DATORNICILOR la bugetul de stat poate fi consultata AICI

Stiri pe aceeasi tema

Premiul Nobel pentru Economie pe 2015, castigat de americanul Angus Deaton

Cristiana Petrariu Bota

Insolventa firmelor, in scadere in Romania. Totusi, radierea si dizolvarea inregistreaza o crestere alerta

Cristiana Petrariu Bota

Legea salarizarii care vizeaza personalul din Sanatate si Invatamant a fost modificata

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult