Lista persoanelor despre care Guvernul Romaniei a cerut informatii de la Facebook

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 12, 2015 19:18

Lista persoanelor despre care Guvernul Romaniei a cerut informatii de la Facebook

Guvernul Romaniei a cerut, de la Facebook, acces la 70 de conturi. Cea mai cautata lista in acest moment nu e lista cu ministrii lui Dacian Ciolos, ci a persoanelor despre care Guvernul Romaniei a cerut informatii de la Facebook. Guvernul Romaniei a cerut Facebook acces la un numar de 70 de conturi ale utilizatorilor retelei de socializare, compania cooperand in aproape o treime din cazuri.

Numarul solicitarilor primite de la autoritatile romane a crescut fata de perioada similara a anului trecut, cand Facebook a inregistrat 16 cereri de date pentru 20 de conturi, insa procentajul solutionarilor a scazut de la 50% la 28%, se arata intr-un raport al companiei americane, citat de Profit.ro.

Facebook ii spioneaza pe internautii din intreaga lume, sustine autoritatea de protectie a datelor din Belgia

In a doua jumatate a anului trecut, Romania a cerut date referitoare la 35 de conturi de Facebook si a primit raspuns favorabil in 42,86% dintre cazuri.

Din ianuarie 2013, de cand sunt disponibile informatiile privind cererile guvernamentale in legatura cu datele utilizatorilor Facebook si pana la jumatatea acestui an, Romania a trimis 82 de cereri referitoare la 181 de conturi de Facebook.

La nivel global, Facebook a primit in perioada ianuarie-iunie 41.214 de cereri de date, in crestere cu 18% de la 35.051 solicitari in a doua jumatate a anului trecut. Reteaua de socializare a blocat 20.568 de postari si alte tipuri de continut care incalca legislatia diferitelor tari, cu 112% mai mult decat in precedentele sase luni.

Sursa: stiripesurse.ro

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.

Ultima ora