Facebook
IT/Stiinta

Lista persoanelor despre care Guvernul Romaniei a cerut informatii de la Facebook

Guvernul Romaniei a cerut, de la Facebook, acces la 70 de conturi. Cea mai cautata lista in acest moment nu e lista cu ministrii lui Dacian Ciolos, ci a persoanelor despre care Guvernul Romaniei a cerut informatii de la Facebook. Guvernul Romaniei a cerut Facebook acces la un numar de 70 de conturi ale utilizatorilor retelei de socializare, compania cooperand in aproape o treime din cazuri.

Numarul solicitarilor primite de la autoritatile romane a crescut fata de perioada similara a anului trecut, cand Facebook a inregistrat 16 cereri de date pentru 20 de conturi, insa procentajul solutionarilor a scazut de la 50% la 28%, se arata intr-un raport al companiei americane, citat de Profit.ro.

Facebook ii spioneaza pe internautii din intreaga lume, sustine autoritatea de protectie a datelor din Belgia

In a doua jumatate a anului trecut, Romania a cerut date referitoare la 35 de conturi de Facebook si a primit raspuns favorabil in 42,86% dintre cazuri.

Din ianuarie 2013, de cand sunt disponibile informatiile privind cererile guvernamentale in legatura cu datele utilizatorilor Facebook si pana la jumatatea acestui an, Romania a trimis 82 de cereri referitoare la 181 de conturi de Facebook.

La nivel global, Facebook a primit in perioada ianuarie-iunie 41.214 de cereri de date, in crestere cu 18% de la 35.051 solicitari in a doua jumatate a anului trecut. Reteaua de socializare a blocat 20.568 de postari si alte tipuri de continut care incalca legislatia diferitelor tari, cu 112% mai mult decat in precedentele sase luni.

Sursa: stiripesurse.ro

Stiri pe aceeasi tema

Teoria relativitatii generale a lui Einstein a fost testata cu succes in apropierea unei gauri negre

Ioana Badulescu

Romanca Daniela Rus, director in cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), a fost numita membra a Consiliului Consultativ al presedintelui SUA

Cristiana Petrariu Bota

Cometa ISON se va apropia cel mai mult de Soare pe 28 noiembrie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult