12.4 C
România
1 octombrie 2022
Social

Lista revendicarilor din STRADA. Ce poate schimba revolutia tinerilor din Piata Universitatii

Presedintele Klaus Iohannis a invitat reprezentantii societatii civile la discutii la Palatul Cotroceni, pentru a afla doleantele protestatarilor din Bucuresti si din tara si i-a invitat in acest sens sa-si aleaga liderii. „Președintele României invită pe manifestanți să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mișcările civice din ultimele zile. Propunerile se pot transmite la adresa de email consultari@presidency.ro până joi, 5 noiembrie a.c., ora 24.00, cu specificarea datelor de contact”, se arata intr-un comunicat transmis de Administratia Prezidentiala.

Mai multi romani prezenti la protestele din strada au intocmit liste cu revendicarile vehiculate neorganizat la protestele din Bucuresti si din tara. Listele pot fi completate, modificate si date mai departe, pana se poate contura un document oficial al strazii. Am ales sa va prezentam o varianta a acestor liste de revendicari, care poate fi insa modificata.

STRADA, invitata in premiera la consultari la Cotroceni. CTP: Piata Universitatii nu ar trebui sa accepte. Sa-l cheme pe Iohannis in strada

Va prezentam mai jos ”Tăcerea ucide. Ne vedem în stradă!” – Prima listă de revendicări a grupurilor civice și protest

Comunitatea Uniți Salvăm, Uniți Salvăm, Neam Trezit, Activiști fără Frontiere și Miliția Spirituală anunță pe Facebook organizarea unui protest în Piața Universității, pentru ziua de joi, ora 18.000) și a întocmit o primă listă de revendicări, de la solicitarea de demisii (Piedone, Oprea, Bănicioiu și ISU) și până la asigurarea a 10% din PIB pentru bugetul sănătății. Lista (pe care o puteți citi mai jos) este provizorie, urmând să fie definitivată în stradă. ”Nimic nu va mai fi la fel. Ne vedem în stradă! E doar începutul!”, spun grupurile care au anunțat evenimentul pe Facebook.

Consultarile lui Iohannis cu STRADA vor fi de fapt pe email. Precizari de la Administratia Prezidentiala

”O tragedie s-a produs din cauza indolenţei, iresponsabilităţii şi corupţiei. Nu e nici prima nici ultima oară când nepăsarea şi abuzul de putere fac victime. Răbdarea a ajuns la capăt. Tristeţea şi revolta nu ne lasă să asistăm pasiv.

În momente de cumpănă, o parte a societăţii a răspuns prin solidaritate. Celor care au ajutat victimele tragediei vineri seară, celor care muncesc zi şi noapte să salveze vieţi şi să aline suferinţa, celor care au donat sânge sau diferite produse şi servicii, celor care au informat cu obiectivitate, le datorăm recunoştinţă. Gândurile noastre merg în continuare către victime, familiile şi apropiaţii acestora. Să îi ajutăm cum putem chiar dacă ajutorul nu va repara răul făcut. Societatea noastră are o şansă dacă nu vom uita solidaritatea şi compasiunea şi le vom practica tot timpul.

HotWeek iti recomanda si: Partidul Colectiv, o solutie pentru Romania? Initiatorul: E o necesitate a unei jumatati de tara

Celor care şi-au neglijat responsabilităţile legale, instituţionale și morale le cerem socoteală!

Ieșim în stradă și nu renunțăm până nu vedem rezultate! Împreună cu toţi cei care vor veni la protest vom redacta lista finală de cereri. Ce vrem?

1. Vrem anchetă rapidă, corectă şi transparentă în investigarea tragediei! Vrem să li se comunice cetățenilor rezultatul anchetei.

2. Vrem demisii ACUM! Vrem demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu şi a vicepremierului Gabriel Oprea! Vrem demisia Ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu! Vrem demisia şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

3. Vrem ca toţi cei care au participat la operaţiunile de salvare să poată vorbi liber, fără să fie ameninţaţi!

4. Vrem revizuirea de urgenţă a planurilor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, pentru incendii şi pentru cutremure, care în Bucureşti ar putea produce zeci de mii de victime! Activitatea comercială în clădiri ne-consolidate şi care prezintă risc de prăbuşire trebuie interzisă.

5. Vrem ca toate locaţiile din ţară care găzduiesc evenimente similare să fie verificate în regim de urgenţă pentru a se asigura că deţin infrastructură necesară în caz de incendiu. Vrem ca materialele fono-izolante care nu sunt ignifuge să fie interzise!

HotWeek iti recomanda si: Moise Guran, preferat de STRADA in functia de premier. Numele jurnalistului, vehiculat atat in Piata Universitatii, cat si pe retelele de socializare

Sorin Campeanu, premier interimar: Imi doresc sprijinul partidelor. Sper ca se va gasi o solutie de stabilitate cat mai curand

6. Vrem minim 10% din PIB pentru sănătate, media europeană a finanţării pentru acest domeniu.

7. Vrem să nu se mai închidă spitale ci să se construiască! Vrem ca personalul să fie bine remunerat şi instruit, atât medicii cât şi auxiliarii. Vrem demisii la vârful Ministerului Sănătăţii pentru amânarea dării în folosință la timp a Unităţii Moderne pentru arşi de la Spitalul Floreasca.

8. Vrem echipament modern pentru pompieri şi pentru toţi cei care lucrează DIRECT pentru salvarea oamenilor! Vrem ca salariile lor să crească iar condiţiile lor de lucru îmbunătăţite.

9. Vrem introducerea în trunchiul şcolar obligatoriu, clasele I-XII, a Educaţiei comunitare, care să cuprindă instrucţie de prim ajutor, exerciții pentru situații de urgență (cutremure, incendii, inundații ), educație rutieră. şi de prevenirea incendiilor.

10. Vrem simplificarea şi clarificarea cadrului legislativ privind funcţionarea spaţiilor comerciale, în acest moment plin de lacune, neclarităţi şi neconcordanţe. Responsabilităţile trebuie să fie clare, la fel şi sancţiunile.

Vrem să nu mai fim minţiţi şi umiliţi de către cei care au putere politică şi administrativă.

Nimic nu va mai fi la fel. Ne vedem în stradă! E doar începutul!

***

Implică-te și tu! Fă propuneri de revendicări, argumentează-le, vino în stradă să le susții și nu uita să dai mai departe și să-ți chemi și prietenii!

Evenimentul de pe Facebook – aici!

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Related posts

Amenzile de circulatie cresc de la 1 ianuarie 2018. Motivul: Valoarea unui punct de amenda se calculeaza in functie de salariul minim

Ioana Badulescu

Anchetatorii au gasit urme de sange in casa lui Gheorghe Dinca si au recuperat telefonul si cartela Alexandrei

Ioana Badulescu

Sistemul sanitar din Romania nu este pregatit sa sustina in siguranta transplantul pulmonar

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult