Social

Livia Ognean, medicul care a ales sa ramana in Romania pentru a salva vietile nou-nascutilor. Sibienii au desemnat-o femeia anului 2015!

Livia Ognean este un medic neonatolog care a ales sa ramana in Romania pentru a salva vietile nou-nascutilor. Este din Sibiu si prin profesionismul si felul sau de a fi, doctorita Ognean ii ajuta pe micutii nascuti prematur sa traiasca, dar in acelasi tip schimba si mentalitatilor celor din jur. Sibienii au desemnat-o femeia anului 2015, titulatura pe care o merita pe deplin!

Doctorul neonatolog Livia Ognean strange bani de ani de zile ca sa doneze aparatura moderna sectiei spitalului de stat in care lucreaza. Face parte din prima generatie de neonatologi a Romaniei si a ales sa nu paraseasca tara, desi oferte au existat. Potrivit unui reportaj realizat de jurnalistii Pro TV, Livia Ognean face parte din prima generatie de neonatologi a Romaniei. Lucreaza din 1994 in sectia de terapie intensiva pentru nou-nascuti din Sibiu, pe care in prezent o coordoneaza.

A salvat mii de vieti  si o face si astazi cu acelasi devotament. Neobosita, Livia Ognean incearca sa le ofere nou-nascutilor dreptul la viata. In ciuda problemelor din siste, aratate cu degetul neincetat. A incercat sa gaseasca solutii si in mare masura a reusit. Este un om care a inteles ca pentru a reusi trebui sa construiesti in echipa, sa aduci comunitatea alaturi de tine. Dupa ani de zile a dovedit si ca in sistemul nostru de stat avem ce trebuie pentru a face medicina ca in strainatate.

Potrivit reportajului Pro TV, prin mainile medicului Ognean au trecut de-a lungul anilor mii de nou-nascuti. Spune ca in sectia ei nu se dau atentii. In schimb, parintii multumiti pot sa doneze unei asociatii infiintata in 2006, prin intermediul careia doctorita cumpara aparate si consumabile ca sa aiba mai bine grija de cei mici. Sibiu, Spitalul Judetean de Urgenta.

Doctorul Ognean nu apare la televizor si participa rar la evenimente publice. Traieste intr-un apartament cu doua camere si vine la munca pe jos sau cu taxi-ul. Nu are masina. Sibienii au desemnat-o prin vot online femeia anului in 2015. Practic, Livia Ognean a strans mai multe voturi decat actritele, sportivele sau femeile de afaceri din oras. Chiar si decat prima doamna, care a fost si ea nominalizata pentru acelasi titlu.

Puteti urmari reportajul realizat de echipa Pro TV pe site-ul stirileprotv.ro.

Vezi si: Spitalele din Romania au un deficit de 13.000 de medici. Practic, nu exista judet fara posturi libere pentru medici
Laserul de la Magurele, gatuit de birocratia statului roman. Marii savanti ai lumii, pusi sa aduca diploma de Bac de la fortele de munca

Colegiul Medicilor: OUG 79/2016 incalca grav principiile deontologice si academice ce stau la baza activitatii medicale din Romania

Sistemul sanitar din Romania nu este pregatit sa sustina in siguranta transplantul pulmonar

Articole asemănătoare

Modificari legislative pentru facilitarea implementarii Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020

Ioana Badulescu

6 DIN 49: A FOST CASTIGAT MARELE PREMIU IN VALOARE DE 2 MILIOANE EURO

Bogdan

Politistul Godina a ajuns in presa din SUA. Uite ce scriu jurnalistii americani despre politistul roman

Bogdan