Liviu Dragnea a fost condamnat de instanţa supremă la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive. El a fost achitat pentru fals intelectual. Sentinţa nu este definitivă.
Liviu Dragnea a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual. El va executa însă trei ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu.
Fosta şefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a fost condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare cu executare, iar fostul director executiv DGASPC, Rodica Milos, a primit trei ani de închisoare cu suspendare.
Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman, a primit trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi un an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire, sentinţa este de trei ani închisoare cu suspendare.
Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.
Valentina Marica, fost şef serviciu la DGASPC, a fost condamnată la trei ani cu suspendare, iar Claudiu Balaban, şef serviciu a primit tot trei ani de închisoare cu suspendare.
În cazul fostei soţii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, se constată încetarea procesului penal.
Decizia instanţei supreme în acest dosar nu este definitivă, ea poate fi atacată la completul de cinci judecători.
DNA ceruse condamnarea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi la doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual.
De asemenea, procurorii au cerut anularea suspendării condamnării de doi ani în dosarul Referendumul.
Liviu Dragnea şi-a susţinut nevinovăţia în instanţă, spunând că nu a comis nici una dintre presupusele fapte pe care „DNA le-a aruncat în rechizitoriu”.
La finalul procesului, şeful Camerei Deputaţilor a spus că încearcă să înţeleagă de ce a fost trimis în judecată fără nici o probă, ci doar în baza unor „bârfe spuse la un şpriţ”.
Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe 15 iulie 2016, fiind acuzat alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman.
Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006-decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu, prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. „În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susţine DNA.