Dragnea, despre declaratia ministrului Finantelor: Sa vorbesti in martie de taieri de cheltuieli mi se pare cam grabit
Politica

Liviu Dragnea a fost validat ca deputat in Parlament

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost validat in Parlamentul Romaniei. Mandatul de deputat al lui Dragnea a fost validat, marti, dupa ce membrii comisiei de validare a mandatelor s-au impartit in mai multe subcomisii, care au organizat sedintele cu usile inchise.

Comisia de validare, formată din 30 de membri, a fost împărţită în 9 subcomisii. Dosarul lui Liviu Dragnea a fost repartizat subcomisiei numărul 8, unde, cu două voturi „pentru” şi unul împotrivă”, mandatul liderul PSD a fost validat.

Preşedintele Comisiei de validare, Florin Iordache, a respins toate solicitările PNL de contestare a mandatului lui Dragnea, spunând că nu sunt regulamentare.

La final, mandatele a 326 de deputati au fost validate, alaturi de cel al lui Liviu Dragnea, iar alte 3 dosare au fost amanate, pentru ca nu erau depuse toate actele necesare, urmand ca validarea sa fie facuta intr-o noua sedinta.

Comisiile de validare a mandatelor noilor parlamentari vor elabora câte un raport în care nominalizează senatorii şi deputaţii pentru care se propune validarea sau invalidarea mandatelor. După ce rapoartele sunt aprobate, prin vot, de către comisii, ele sunt supuse votului plenului, în fiecare Cameră. Cel mai probabil, acest vot va avea loc miercuri.

Potrivit Regulamentului, comisiile de validare pot propune invalidarea mandatului unui parlamentar în cazul în care constată că alegerea acestuia s-a făcut prin încălcarea dispoziţiilor legii electorale privind candidatura sau obţinerea mandatului, sau în cazul în care există o hotărâre definitivă şi irevocabilă privind săvârşirea de către cel în cauză a unei infracţiuni legate de procesul electoral.

PNL a anunțat deja, prin vocea președintelui interimar Raluca Turcan, că va vota pentru invalidarea mandatului de deputat al președintelui PSD Liviu Dragnea, și că va sesiza și Curtea Constituţional, dacă este cazul. PMP şi USR au anunțat, la rândul lor, că se alătură acestui demers al liberalilor și vor vota în plen pentru invalidarea mandatului lui Liviu Dragnea.

Stiri pe aceeasi tema

Victor Ponta, de Ziua Nationala: La parada din 2012 am simtit cel mai mult incredere in viitor. De atunci a fost din ce in ce mai rau

Cristiana Petrariu Bota

Victor Ponta preia Ministerul Finantelor in regim de interimat

Cristiana Petrariu Bota

Dragnea vrea referendum, la toamna, privind modificarea Constitutiei pe articolul privind familia traditionala

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult