Propunerea de premier a PSD nu va putea fi refuzata de presedintele Iohannis, da asigurari Dragnea
Politica

Liviu Dragnea in Parlament: Iohannis, PNL si USR vor capital politic. Guvernul Grindeanu a facut pentru romani intr-o luna cat n-a facut Guvernul Ciolos intr-un an!

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, in Parlamentul Romaniei, ca atat presedintele Klaus Iohannis, cat si PNL si USR, actioneaza in asa fel incat sa castige capital politic, cu riscul de a dezbina Romania. Liviu Dragnea a tinut sa sublinieze ca Guvernul Grindeanu a facut pentru romani intr-o luna, cat n-a facut Guvernul Ciolos intr-un an si a dat asigurari ca PSD – ALDE vor guverna in continuare, iar Romania va creste, indiferent cate piedici vor fi.

Redam mai jos declaratiile partiale facute de Liviu Dragnea inainte de votul pe motiunea de cenzura din Parlament:

  • Si PNL, si USR, alaturi de presedintele Iohannis, se pare ca nu sunt interesati decat de recastigarea rapida a unui biet capital politic, asumandu-si riscul sa dezbine Romania. Ati depus o motiune politicianista, ipocrita, inutila, care exprima dezamagirea ca ati pierdut alegerile. Motiunea este o nota de subsol a discursului de ieri al presedintelui Klaus Iohannis. Ma intreb pentru ce au depus PNL si USR aceasta motiune? Pentru ca Guvernul Grindeanu sa nu mai mareasca salariile, pensiile? Acest Guvern a facut pentru romani intr-o luna cat n-a facut Guvernul Ciolos intr-un an.

– Ceea ce faceti creste riscurile la adresa Romaniei. Aveti grija ce va doriti. Cat credeti ca veti mai duce aceasta batalie? Lasati Guvernul sa guverneze. Programul a fost contestat de PNL. De ce? Pentru ca el prevede aceleasi conditii pentru companiile straine si pentru cele romanesti? Pentru ca vrem ca romanii sa aiba scoli si spitale moderne si un sistem de educatie performant?

Citeste si: Motiunea de cenzura initiata de PNL si USR impotriva Guvernului Grindeanu a picat, in aplauzele parlamentarilor

Grindeanu in Parlament: Nu pot accepta ca exista doua Romanii. Am invatat o lectie noua, ma angajez ca Guvernul sa poarta un dialog cu romanii

– Guvernul a inteles mesajul oamenilor si a decis sa retraga ordonanta care a scos oamenii in strada. Asteptam de la unii colegi o invitatie de a se reface aceste legi impreuna. Sper ca sunteti constienti cu totii ca, daca Guvernul nu a adoptat aceste modificari, ele nu trebuie facute. Ele trebuie facute pentru a feri oamenii de o justitie nedreapta.

– Ceea ce trebuie sa facem este sa ne concentram pentru a da Romaniei o legislatie clara si dreapta. Va puteti ridica mea, impotriva PSD, impotriva Guvernului, dar nu va puteti ridica impotriva romanilor. Aceasta motiune nu ajuta deloc Romaniei.

– Vreti sa ridicati mizele scandalului atat de sus pana cand nu veti mai intelege nimic. Alegerile s-au incheiat, acum este momentul pentru a guverna si pentru a creste Romania. Vom guverna si Romania va creste, indiferent cate piedici ne veti pune.

Articole asemănătoare

Demisii in Parlament, trei deputati au renuntat la mandat intr-o singura zi

Lucy Ionesco

Juncker a anuntat ca Uniunea Europeana va avea un summit in Romania

Ioana Badulescu

Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen, vor petrece sarbatorile de Craciun si Revelion in SUA

Lucy Ionesco