7.8 C
România
28 septembrie 2022
Dragnea, despre declaratia ministrului Finantelor: Sa vorbesti in martie de taieri de cheltuieli mi se pare cam grabit
Politica

Liviu Dragnea spune ca va demisiona daca va fi votata legea pensiilor speciale

Presedintele PSD Liviu Dragnea s-a declarat nemulțumit joi de legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor, votată de partidul său, spunând că nu va dori să beneficieze de ea, dacă va intra în vigoare. Mai mult, Dragnea a spus ca îşi va depune demisia cu o zi înainte de finalizarea mandatului de deputat pentru că nu îşi doreşte să beneficieze de legea prin care parlamentarii vor primi pensii speciale.

„Eu o să dau cu subsemnatul pe cererea de demisie. Eu cred că puteţi spune despre mine că nu sunt «răzgândeanu». Şi nu fac afirmaţii fără să nu mă gândesc, chiar cred în asta. Nu am vrut să fac această afirmaţie în perioada în care se dezbătea legea, o fac acuma, pentru că eu cred foarte mult în lucrul ăsta. Am fost împotrivă, nu am vrut să pun în situaţie delicată colegi de-ai mei, inclusiv care au votat, inclusiv pe cei care stăteau în afara sălii şi care le cereau celor de la PSD să voteze – că ştiţi foarte bine lucrul ăsta. Dar este o mică formă de protest sau un gest de-al meu prin care nu doresc să beneficiez de un drept de care cred că e câştigat prematur”, a declarat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, nu este o ”abordare populistă”.

”Eu nu am abordare populistă (…) În condiţiile în care sunt milioane de pensionari care au pensii nedrepte nu cred că este în regulă ca parlamentarii să aibă aceste pensii care nu sunt mari luate în sine, dar sunt mari în comparaţie cu restul pensionarilor”, a argumentat Dragnea.

Potrivit legii adoptate cu voturile PSD în decembrie anul trecut, parlamentarii vor primi o pensie specială, calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, însă în limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui să fi încheiat cel puţin un mandat complet.

PSD a susținut această lege, la fel ca și pe cea privind pensiile speciale ale aleșilor locali.

Luna trecută, Liviu Dragnea s-a arătat deranjat că Guvernul a atacat la CCR legea pensiilor speciale pentru aleșii locali, în replică anunțând că ordonanța care asigură salarii mărite înalților demnitari, printre care președintele și premierul, ar putea pica în Parlament.

„Când am văzut că Guvernul a atacat la Curtea Constituţională legea care prevedea pensiile pentru primari, iar principala motivaţie era efortul bugetar, mă gândesc că tot în acest sens ordonanţa respectivă pică la Parlament tot pentru a face economii la buget dacă se merge pe această linie. Ne uităm foarte serios să vedem cât rămâne de utilă ordonanţa. Punctul meu de vedere este acelaşi, această ordonanţă poate fi utilă şi acceptată şi transformată în lege dacă este parte din legea mare a salarizării, dacă este un prim pas. Altfel nu are rost. Nu poţi sta cu această reglementare doar pentru 48-50 de demnitari în condiţiile în care peste un milion de bugetari sunt nemulţumiţi. Aşa ceva nu este în regulă”, a spus Dragnea în ianuarie.

Guvernul a sesizat, pe 26 decembrie anul trecut, Curtea Constituţională în legătură cu Legea pensiilor speciale ale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, legea fiind declarată ulterior neconstituțională de către CCR.

Related posts

Reactia lui Traian Basescu la acuzatiile ca ar fi facut trafic de influenta la Daniel Morar pentru a-l proteja pe Crin Antonescu

Lucy Ionesco

ALEGERI 2016. Candidatii Miscarea Populara, validati pentru alegerile locale

Lucy Ionesco

UDMR sustine reducerea TVA la 19%. Va accepta si varianta Guvernului?

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult