Breaking News

Liviu Voinea, propus premier de PSD. Dragnea: Este o propunere asumata politic

Liviu Voinea, fost ministru al Bugetului si actual vice-guvernator al PBNR, este propunerea de premier facuta de PSD. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat luni seara, dupa consultarile cu presedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, ca l-a propus pe Liviu Voinea ca premier. Dragnea a mentionat ca nominalizarea lui Liviu Voinea este una asumata politic, fiind sustinuta si de colegii din coalitie. Dragnea a mai spus ca i-a prezentat presedintelui Iohannis si un pachet de obiective si prioritati pe care, in viziunea PSD, viitorul premier si Guvern trebuie sa le indeplineasca, un pachet de masuri imediate pentru continuarea functionarii institutiilor statului.

Potrivit lui Dragnea, presedintele Klaus Iohannis ar urma sa anunte marti seara, dupa ce va avea consultari cu toate partidele, ce varianta de premier acceptata.

„L-am propus pe Liviu Voinea ca premier. (…) PSD a anuntat in seara asta o propunere pe care a analizat-o foarte bine si pe care si-o asuma politic. Sper ca si colegii nostri vor fi de acord cu ea. Este o propunere pe care noi o sustinem si in care credem foarte mult. Este vorba de un prim-ministru tehnocrat, dar care sa fie sprijinit de partide”, a declarat Liviu Dragnea.

Din delegatia PSD care a mers la Palatul Cotroceni au facut parte presedintele PSD, Liviu Dragnea, presedintele executiv Valeriu Zgonea, parlamentarii Ecaterina Andronescu, Georgian Pop si Gabriela Firea.

Seful statului este insotit de consilierii prezidentiali Dan Mihalache, Andrei Muraru si Laurentiu Stefan. Dupa PSD, seful statului se va consulta cu reprezentantii Partidului National Liberal de la ora 19,00.

Declaratii facute de Liviu Dragnea: 

– L-am propus pe Liviu Voinea ca premier. Am discutat astazi cu Mugur Isarescu despre nominalizare. Am avut o discutie cu colegii din coalitie, le-am prezentat propunerea, nu au respins-o, parerea mea este ca voi avea sustinere in coalitie. Reactia a fost ca este o propunere rezonabila. Astazi PSD a venit sa-si asume aceasta propunere. Este o propunere asumata politic, sper ca si de colegii din UNPR si de la ALDE. Sper ca vom avea o majoritate in Parlament.

– Domnul presedinte a spus ca i se pare o propunere rezonabila, este un om pe care il cunoaste, are o experienta buna in administratie, a fost si in Guvern, el a gestionat relatia cu FMI, numai ca a spus ca dupa ce va discuta cu toate partidele, va face propunerea pe care o considera dumnealui. PSD a anuntat in seara asta o propunere pe care a analizat-o foarte bine si pe care si-o asuma politic. Sper ca si colegii nostri vor fi de acord cu ea. Este o propunere pe care noi o sustinem si in care credem foarte mult. Este vorba de un prim-ministru tehnocrat, dar care sa fie sprijinit de partide. Am facut aceasta propunere asumandu-ne acest om in care credem si despre care credem ca are suficienta experienta. Foarte important este asumarea publica.

– I-am prezentat un pachet de obiectiv si prioritati pe care in viziunea noastra viitorul premier si Guvern trebuie sa le indeplineasca, un pachet de masuri imediate pentru continuarea functionarii institutiilor statului, sa se prezinte rapid in Parlament cu Legea bugetului de stat, un Guvern care sa respecte toate angajamentele, sa asigure cresterea economica asa cum ea a fost prognozata de 4,1%, sa asigure stabilitatea macroeconomica si financiara, sa asigure ca prevederile din noul Cod Fiscal vor fi implementate anul viitor, masuri care sa genereze un program de reindustrializare, de asemenea un premeir care sa garanteze ca fermierii isi vor primi la timp subventiile. A fost un pachet minimal de obiective si prioritati.

Articole asemănătoare

Strategia Nationala de Aparare, adoptata de Parlament. Cum au decurs dezbaterile

Lucy Ionesco

Marian Munteanu este candidatul PNL la Primaria Generala. Propunerea, validata in sedinta BPN al PNL

Lucy Ionesco

CORONAVIRUS. Medicii chinezi avertizeaza Europa ca repeta greselile facute in Wuhan la inceputul crizei

Lucy Ionesco