Localitati fara energie in judetul Constanta, E-Distributie Dobrogea prezinta situatia deranjamentelor din sudul tarii
Stiri locale

Localitati fara energie in judetul Constanta, E-Distributie Dobrogea prezinta situatia deranjamentelor din sudul tarii

Pe fondul condițiilor meteo nefavorabile (cod portocaliu de viscol, ploaie înghețată și zăpadă), s-au inregistrat mai multe defectiuni la reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Dobrogea. Pe parcursul nopții au fost afectate 33 de localități din județul Constanța, dar echipele companiei și ale contractorilor au lucrat intens și au restabilit alimentarea în toate zonele, iar la ora 18:00 doar o parte din localitatea Viroaga este fără tensiune, se arata intr-un comunicat de presa al ENEL Romania.

Echipele E-Distribuție Dobrogea așteaptă un utilaj cu șenile care să ajute parcurgerea traseului de la Cerchez spre Negru Vodă, pentru a intra în câmp până la rețeaua avariată și a restabili alimentarea cu electricitate în regim normal pentru întreaga localitate.

Într-o serie de comune ( ex. Movilița sau Topraisar) se înregistrează deranjamente individuale sau colective. La unele dintre acestea, echipele de intervenții nu pot ajunge, drumul Ciocârlia de Sus și Lanurile fiind blocat de nămeți.

În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective cauzate de condițiile meteo pentru remedierea cărora se intervine.

În judeţele Tulcea, Călăraşi și Ialomița sunt alimentate toate localitățile dar se înregistrează deranjamente individuale și colective generate de condițiile meteo pentru remedierea cărora se intervine.

Sunt mobilizate în teren un număr de 39 echipe de intervenții, care în pofida condiţiilor meteo severe, cu temperaturi extrem de scăzute resimțite în câmp până la -20 grade Cesius, cu rafale de vânt de peste 80 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile sau drumuri închise, și a lipsei vizibilităţii în teren (câmp) sub 10 metri, zăpadă troienită și viscolită, vor lucra neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Către unele rețele avariate este nevoie deplasarea în câmp, prin troiene de zăpadă, cu tot echipamentul de intervenție purtat de electriceni în spate și mâini, chiar și cu scară necesară pentru a urca pe stâlpi până la rețea.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent, şi care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție pentru a avea acces la zonele afectate.

Stiri pe aceeasi tema

Recital vocal instrumental „Preludiul gloriei” in cadrul Festivalului „Remember Enescu” de la Barlad

Ioana Badulescu

Artemis Bolog, o eleva de 17 ani din Petrila, s-a sinucis in padure. Artemis urma sa dea examenul de Bacalaureat

Cristiana Petrariu Bota

Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Iasi. Cristian Adomnitei nu se afla la Iasi

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult