Locuitorii din Hamburg au respins prin referendum participarea la Jocurile Olimpice de vara din 2024
Sport

Locuitorii din Hamburg au respins prin referendum participarea la Jocurile Olimpice de vara din 2024

Locuitorii orasului german Hamburg au respins prin referendum proiectul candidaturii orasului la Jocurile Olimpice de vară din 2024. Cei care au votat NU au cumulat un procent de numai 51,6%, dar au castigat. RFI preia din Courrier International reactiile presei germane pe aceasta tema.

Ideea Jocurilor Olimpice a fost definitiv îngropată, scrie Süddeutsche Zeitung, publicație care reamintește că deja, în 2013, locuitorii din Munchen au respins candidatura orașului lor la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022.

Având în vedere provocările anunțate de afluxul de refugiați, sentimentul de insecuritate de după atentatele de la Paris și scandalurile cu repetiție din lumea sportului, rezultatul nu pare deloc surprinzător, scrie Süddeutsche Zeitung. Iar ziarul îl pune în cauză și pe președintele CIO , germanul Thomas Bach. Planul său de reformare a CIO nu a convins, conchide publicația germană.

Frankfurter Allgemeine Zeitung notează la rândul său: Așa cum diversitatea disciplinelor și fascinația pentru sport se cristalizeză în zilele olimpice, la fel dezgustul și neîncrederea se concentrează asupra organizatorilor Jocurilor, CIO.

Și publicația Die Zeit vede în rezultatul referendumului un semn al neîncrederii justificate în instituțiile sportive.

Stiri pe aceeasi tema

Posibilul viitor patron al lui Dinamo este un multimiliardar arab cu afaceri in petrol

Delia Ion

Teodora Ungureanu si Sorin Cepoi, o familie de campioni care traieste visul american la New York

Cristiana Petrariu Bota

CTP, despre prestatia Simonei Halep: A jucat mult mai bine, selectiva in lovituri

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult