Locuitorii insulelor grecesti de la Marea Egee ar putea fi nominalizati la Premiul Nobel pentru Pace
Externe

Locuitorii insulelor grecesti de la Marea Egee ar putea fi nominalizati la Premiul Nobel pentru Pace

Locuitorii insulelor grecești sunt sprijiniți pentru nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace scrie The Guardian. Totul are loc in contextul in care datele arata ca peste 50.000 de persoane au ajuns pe coastele grecești în luna ianuarie, iar 250 s-au înecat.

Si AFP, agentie citata de RFI, scrie ca petiția în favoarea nominalizării la Premiul Nobel pentru Pace a locuitorilor insulelor grecești, aflați în prima linie a crizei migranților, a strâns peste 630.000 de semnături.

„Locuitorii din insulele grecești de la Marea Egee au făcut și fac în continuare tot ce pot pentru a-i ajuta pe refugiații sirieni, deși sunt de mulți ani victima unei severe crize economice”, subliniază autorii petiției lansate în noiembrie de arhitectul cretan Alkmini Papadaki.

O altă inițiativă în favoarea acestor greci care, de la 1 ianuarie 2015, au văzut sosind pe coaste lor dinspre Turcia vecină peste 900.000 de refugiați și migranți a venit din partea unor oameni de știință eleni care au cerut nominalizarea a trei persoane, a informat agenția de presă ANA.

Este vorba despre o femeie în vârstă de peste 80 de ani și de un pescar din Lesbos, deosebit de implicați în susținerea nou-veniților, și de actrița americană Susan Sarandon, prima personalitate de talie internațională care s-a deplasat pe insula respectivă pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu această situație.

Grecia, acuzată de numeroase țări din UE că a gestionat deficitar înregistrarea acestor persoane, este în prezent amenințată să fie izolată în urma restabilirii prelungite a controalelor la frontierele interne ale Spațiului Schengen.

Stiri pe aceeasi tema

Theresa May a cerut la Florenta ca Marea Britanie sa aiba o perioada de tranzitie de doi ani dupa Brexit

Ioana Badulescu

Ambasada SUA va fi inchisa, luni, de Ziua Presedintilor

Ioana Badulescu

Ambasadorii Romaniei vor fi evaluati de Guvern, Dragnea ar putea opera „decapitari” in randul diplomatilor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult