Locuri de munca in strainatate
Stiri locale

LOCURI DE MUNCA CLUJ: O firma din Germania cauta programatori de roboti. Ce joburi ofera targul Cluj Global si Cluj IT

LOCURI DE MUNCA CLUJ: O firma din Germania caută programatori de roboţi, iar o alta firma angajeaza chiar si persoane fără experienţă in domeniile financiar, bancar sau al asigurarilor. Firma nemteasca care cauta programatori de roboti industriali si programatori de PLC-uri le cere candidatilor sa stie cel putin limba engleza, desi cei care cunosc limba germana au prioritate. Salariul de incadrare brut este de 4.500 de lei pentru programatori. 

Joburile sunt disponibile persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca la Targul de cariere Cluj Global si Cluj IT, care si-a deschis portile marti, 20 octombrie. Cei care sunt în căutare de joburi, internshipuri, stagii de practică sau de voluntariat trebuie să cunoască mai multe limbi de circulaţie internaţională, cum ar fi: engleză, germană, spaniolă sau italiană. Aflam mai multe detalii dintr-un reportaj Radio Cluj.

Angajatorii se întrec în a-şi prezenta ofertele care mai de care mai atragătoare. Spre exemplu, la standul companiei nemţeşti KUKA Systems a fost instalat un robot funcţional menit să atragă candidaţii, iar oferta de muncă are un salariu atractiv:

Căutăm programatori de roboţi industriali şi programatori de PLC-uri. Avem nevoie de oameni pentru deplasări în străinătate pentru companii producătoare de maşini. Trebuie să ştie cel puţin limba engleză şi ideal ar fi să cunoască limba germană. Salariul de încadrare brut este de 4.500 de lei pentru programatori. (reprezentant KUKA Systems)

Firma EXL vă acceptă fără să aveţi strop de experienţă în domeniile financiar, bancar sau al asigurărilor:

În domeniul outsourcing-ului avem poziţii deschise pentru vorbitori de limbi străine, limba engleză plus a doua limbă de circulaţie internaţională (franceză, germană, spaniolă, olandeză, turcă, etc). Nu căutăm persoane care să fi finalizat anumite studii, ci persoane dispuse să înveţe pentru că orice angajat al nostru începe printr-un training de 3-4 săptămâni.

Ofertele au fost nenumărate la diferite firme multinaţionale sau doar naţionale, majoritatea în domeniile: inginerie, administrativ, economic, resurse umane, retail sau vânzări.

Nu s-a vorbit prea mult despre beneficiile salariale în cadrul standurilor:

Am venit să văd ce se oferă. Eu caut job în inginerie. Nu mi s-a spus ce salariu pot primi ca şi începător, dar eu îmi doresc 3.000 de lei pentru început.

Doresc un job în IT şi aş fi mulţumit pentru început cu 1.300 – 1.500 de lei.

Nu am facultate în domeniul IT, dar doresc un job în acest domeniu. Nu mă interesează banii pentru că stiu ca nu pot oferi prea multe, fiind la început, însă totuşi nu voi lucra pe gratis, au declarat câțiva dintre participanți.

Candidaţii au fost doar informaţi despre cerinţele postului dorit şi despre faptul că salariul este unul competitiv la care se mai adaugă pachete motivaţionale non financiare. Fiecare candidat a lăsat CV-ul şi a plecat cu speranţa că va fi sunat pentru un interviu.

Corina Gliguța, Radio Cluj online AICI:

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Locuri de munca in institutiile publice din Iasi

Cristiana Petrariu Bota

Accident cu o masina de Politie pe DN 66, la Merisor – Petrosani. Trei politisti au fost raniti

Cristiana Petrariu Bota

Accident de microbuz in Orastie. Noua raniti, dintre care unul in stare grava

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult