9.6 C
România
19 octombrie 2020
Social

Loredana Radu, avocata lui Victor Ponta, acuzata de plagiat

Loredana Radu, avocata lui Victor Ponta, este acuzata de plagiat. Loredana Radu este avocata premierului Victor Ponta in dosarul DNA privind complexurile energetice de la Turceni si Rovinari. Aceasta este suspectata ca si-ar fi plagiat teza de doctorat, lucrarea sa fiind coordonata de vicepremierul Gabriel Oprea, profesor universitar.

Teza de doctorat avand ca tema criminalitatea transfrontaliera a fost sustinuta in anul 2010, la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazu”, care face parte din Serviciul Roman de Informatii.

Lucrarea avocatei are 359 de pagini si are titlul „Criminalitatea transfrontaliera in epoca globalizarii – factor de risc la adresa securitatii europene si nationale. Combaterea criminalitatii transfrontaliere”. Potrivit hotnews, cea mai mare parte a tezei este plagiata dupa carti, articole, cursuri universitare si chiar si pagini de Internet.

In urma realizarii acelei teze, Loredana Radu a devenit doctor in stiinte militare si informatii. De asemenea, in acelasi an, avocata lui Victor Ponta a ajuns locotenent colonel in rezerva, in cadrul MApN, in perioada in care tot Gabriel Oprea era ministrul Apararii.

De asemenea, au aparut suspiciuni si in cazul tezei de doctorat din anul 2009 a primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, care a fost coordonata tot de vicepremierul Gabriel Oprea.

Stiri pe aceeasi tema

Suceava si opt localitati sunt in carantina totala, MAI a anuntat ca a intrat in vigoare Ordonanta militara 6

Cristiana Petrariu Bota

Mii de buletine, pasapoarte sau permise de conducere vor trebui schimbate, dupa ultimele modificari legislative facute de senatori

Ioana Badulescu

Legea privind venitul minim de insertie, publicata pe site-ul Ministerului Muncii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult