0.3 C
România
21 octombrie 2020
Loteria fiscala schimba regulamentul jocului incepand din iulie 2015
Social

Loteria fiscala schimba regulamentul jocului incepand din iulie 2015

Un nou regulament pentru loteria bonurilor fiscale. Daca in urma extragerii bonurilor castigatoare, vor fi mai multe, se va face o tragere la sorti si vor fi selectate doar 100. Autoritatile vor ca premiul minim la loteria bonurilor fiscale sa fie de 10.000 de lei. Astfel, noul regulament al loteriei fiscale va permite castigatorilor sa incaseze premii mai mari, insa numarul castigatorilor va fi mai mic.

Potrivit unor surse, noul regulament al loteriei bonurilor fiscale se va aplica pentru extragerile din luna iulie, la extragerea din iunie urmand sa se aplice vechiul regulament.

Este nevoie de un vot in plen, dupa ce modificarile la regulamentul loteriei bonurilor fiscale au trecut marti de Comisia de buget din Camera Deputatilor.

S-a ajuns la aceste modificari dupa ce prima extragere a inregistrat peste 18.000 de castigatori, iar in prezent premiul nu sare de 55 de lei.

Ce solutii propune Ministerul Finantelor pentru loteria bonurilor fiscale

Cel care a propus modificarile la Ordonanta de Urgenta 10/2015 este Ministerul Finantelor. Amendamentele adoptate marti vor ajunge in Camera Deputatilor.

Loteria Bonurilor este una din masurile prin care oficialii incearca sa reduca evaziunea fiscala, estimata la inceputul anului la peste 15% din Produsul Intern Brut, adica peste 20 de miliarde de euro.

Attila Gyorgy, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a explicat pentru Europa FM ca „am simtit nevoia ca sa propunem o limitare a numarului de premii astfel incat sa pastram in contiunuare interesul pentru acest joc si pentru a permite si ANAF o verificare mai simpla a bonurilor declarate castigatoare”.

De asemenea, lista bonurilor castigatoare ar urma sa fie publicata pe site-ul Ministerului de Finante si pe cel al ANAF.

Stiri pe aceeasi tema

TOLO: Hexi Pharma are birourile intr-un bloc al SRI

Cristiana Petrariu Bota

Iulian Mincu, fost ministru al Sanatatii si fondator al Institutului Paulescu, a murit

Cristiana Petrariu Bota

Kovesi va primi daune morale in suma a 300.000 de lei de la Gadea, Ciuvica si Antena 3, precum si scuze publice

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult