7.8 C
România
27 octombrie 2020
Olimpicii romani, medaliati la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica
Social

Lotul Romaniei, locul I la Olimpiada Internationala de Geografie 2015

Lotul olimpic al Romaniei a ocupat locul I la Olimpiada Internationala de Geografie 2015, cu patru medalii (o medalie de aur, doua de argint si o medalie de bronz). In clasamentul general, Romania s-a clasat pe locul I, anunta Ministerul Educatiei. La competitia internationala care s-a desfasurat in Rusia au participat peste 150 de elevi, din 40 de tari.

Olimpiada Internationala de Geografie 2015 s-a desfasurat in perioada 10-18 august, la Tver, in Rusia. Aceasta a fost a XII-a editie a olimpiadei.

Medalia de aur:
Costin George Dobrin – elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta. In urma cu un an, George Costin Dobrin a obtinut medalie de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului.
Medaliile de argint:
Elena Aura Amironesei – eleva in clasa a XII-a la Colegiul National din Iasi. Tanara a obtinut argint si la editia precedenta a olimpiadei.
Sonia Adelina Sortan – eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Decebal” din Deva
Medalia de bronz:
Lorena Davidel – eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Nicu Gane” din Falticeni.
Lotul olimpic a fost insotit de profesorii Mihaela Cornelia Fiscutean si Dorin Fiscutean, de la Colegiul National din Iasi, a anuntat Ministerul Educatiei.

La editia de anul trecut a Olimpiadei Internationale de Geografie, Romania a obtinut locul I in Europa si locul trei in lume, cu doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz (Sursa si detalii).

La Olimpiada Internationala de Geografie participa elevi cu varste cuprinse intre 16 si 19 ani, care au trecut de nivelul national al olimpiadelor de geografie din tarile lor. Competitia este compusa din o proba scrisa, un test multimedia si un exercitiu pe teren, care se finalizeaza cu o reprezentare cartografica si o analiza geografica.

Stiri pe aceeasi tema

Calendar zile libere in 2020 – Vezi cand pica Pastele si Craciunul in 2020

Cristiana Petrariu Bota

Castelul Peles, gazda Familiei Regale a Romaniei de Ziua Regalitatii. Programul evenimentelor

Cristiana Petrariu Bota

Pesta porcina a ajuns in cea mai mare crescatorie din Romania. 140.000 de porci urmeaza sa fie sacrificati

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult