11.4 C
România
28 octombrie 2021
Social

Lovitura pentru ANTENA GROUP. Cererea de amanare a executarii silite, respinsa de Tribunalul Bucuresti

Lovitura pentru Antena Group. Cererea de amanare a executarii silite cu 30 de zile pentru televiziunile trustului Intact a fost respinsa, luni, de Tribunalul Bucuresti, transmite B1 TV.

Deciziile Tribunalului Bucuresti pot fi atacate la Curtea de Apel Bucuresti, care va fixa un termen de indata. Ulterior, ANAF poate pune in executare evacuarea propriu-zisa printr-un ordin judecatoresc.

Pana la sfarsitul acestei saptamani, lucrurile privind o eventuala mediere a situatiei Antena Group – ANAF ar trebui sa se clarifice.

ANAF preciza, pe 15 februarie, ca patru echipe formate din 11 executori fiscali s-au deplasat la adresele respective, pentru identificarea societăților comerciale înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului cu 48 de locații (sedii sociale și puncte de lucru). Deplasarea s-a făcut cu cele patru autoturisme, singurele aflate în utilizarea Serviciului executări silite și cazuri speciale și a Serviciului valorificare sentințe penale din DGRFP București. Mașinile sunt inscripționate cu sigla „ANAF” și cu sintagma „Executări silite”.

Citeste si: Scandalul Antena 3 – ANAF vs semirazgandirea lui Iohannis. Ce se afla in spatele mesajului presedintelui

„În șoseaua București-Ploiești s-a deplasat, la ora 14,30, un singur echipaj format din patru executori fiscali, care au solicitat la recepție prezența unei persoane care să aibă calitatea de administrator sau împuternicit. Au fost îndrumați la un alt sediu. Executorii fiscali au prezentat legitimațiile de serviciu și ordinele de deplasare emise individual. Au fost legitimate doar patru persoane, pentru a li se înmâna notificările, conform procedurii. Legitimarea a fost necesară pentru a le fi înscrise datele pe exemplarul al doilea al notificării. Au fost înmânate 10 notificări, cu confirmare de primire. Pentru celelalte sedii sociale sau puncte de lucru, procedura de notificare nu a fost îndeplinită, pentru că nu a fost găsit niciun reprezentant al societății sau reprezentanții au refuzat primirea notificărilor. În aceste cazuri, notificarea se face prin poștă cu confirmare de primire. Aparatul de fotografiat a fost folosit numai pentru identificarea imobilelor din strada Gîrlei nr. 1D, respectiv din strada Gîrlei nr. 1 B”, afirmă ANAF, ca urmare a informațiilor vehiculate în presă în ultimele zile.

În plus, ANAF reiterează că Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București a emis în condițiile legii notificările de evacuare către persoanele juridice care își desfășoară activitatea în imobilele confiscate de instanță, măsura fiind luată în vederea punerii în executare a măsurilor dispuse prin Decizia penală nr. 888/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București și rămasă definitivă.

„Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român, proprietar al imobilelor din șoseaua București-Ploiești nr. 25 — 27, strada Gîrlei, nr. 1B, și strada Gîrlei nr. 1D, a emis în condițiile legii notificările de evacuare către persoanele juridice care își desfășoară activitatea în imobilele confiscate de instanță. Măsura a fost luată în vederea punerii în executare a măsurilor dispuse prin Decizia penală nr. 888/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București și rămasă definitivă”, spune ANAF.

Citeste si: Klaus Iohannis se disculpa in cazul Antena – ANAF: Nu sunt apropiat de aceasta televiziune. Am inteles mesajul primit pe Facebook

Imobilele în care își desfășoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, care pune în executare sentința penală din 2013, rămasă definitivă.

„Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătorești, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate”, menționează un comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), transmis presei in urma cu o saptamana.

Citeste si: Ziua in care Iohannis s-a reorientat spre Antena 3 si a aruncat la cos cam tot publicul reformist pe care il mai avea

Stolojan: Antena 3 sa-si faca dreptate in justitie, nu in emisiuni interminabile menite sa atraga simpatie

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală.

Reprezentanții Antena 3 arătau, într-un comunicat, că ”acțiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive și forțe nemaiîntâlnite, amenință direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv și Zu Tv”.

Stiri pe aceeasi tema

Augustin Lazar este noul procuror general al Romaniei

Cristiana Petrariu Bota

Bilantul cazurilor de coronavirus publicat luni, 5 octombrie

Ioana Badulescu

Primarul Capitalei a cerut demiterea conducerii RADET si a dat asigurari ca nu vor fi probleme cu caldura in aceasta iarna

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult