-3.4 C
România
19 ianuarie 2022
Economie

Luca Niculescu, propus ambasador la Paris: Voi duce actori economici romani in Franta

Jurnalistul RFI Luca Niculescu, propus ambasador al Romaniei la Paris, a declarat ca intreprinderi din regiuni din România ar putea coopera cu cele mici şi mijlocii din regiuni franceze, iar ambasada României la Paris ar putea să reprezinte în acest sens o valoare adăugată.

Luca Niculescu precizează că „Franţa este al treilea, unii zic al patrulea partener comercial al României. Este însă unul extrem-extrem de prezent. Cam oriunde ne uităm, vedem investiţii franţuzeşti de mare amploare, fie că e vorba de marea distribuţie, fie că e vorba de automobile. Acum este o uzină Airbus care se construieşte la Braşov, exista si telefonia mobilă, sunt multe-multe domenii în care prezenţa franceză este puternică. Cooperarea cu Franţa este mai diversificată decât cea cu alte ţări. Sunt opt mii de societăţi franceze aici, 120 de mii de locuri de muncă create de societăţi franceze în România iar sprijinul ambasadei nu poate fi decât în direcţia unei aprofundări, a unei diversificări a acestei prezenţe economice franceze”.

„N-aş vorbi însă numai de prezenţa economică franceză, pentru că totuşi ambasada României se ocupă de reprezentarea României în Franţa. Ce voi încerca să fac este să aduc actori români, în măsura în care există interes, pentru a-i prezenta în Franţa. Evident că asta se va întâmpla cu ajutorul Ministerului Economiei, care este primul responsabil de cooperarea economică româno-franceză. Mă gândesc de exemplu că dacă Bucureştiul şi Parisul se cunosc destul de bine, există zone din România, regiuni din România sau întreprinderi din regiuni româneşti, care ar putea coopera cu întreprinderi din regiuni franceze, nu neapărat întreprinderi foarte mari, întreprinderi mici şi mijlocii. Acestea ar putea să colaboreze şi aici ar putea ambasada să reprezinte o valoare adăugată”, spune redactorul-şef al RFI, propus ambasador la Paris.

Jurnalistul Luca Niculescu a primit marţi aviz favorabil din partea comisiilor de politică externă ale Parlamentului pentru postul de ambasador al României în Franţa. Următoarea etapă procedurală este semnarea decretului de numire a sa ca ambasador de către şeful statului.

Sursa: RFI

Stiri pe aceeasi tema

ANAF a fost inrolat in Ghiseul.ro. De miercuri, contribuabilii persoane fizice si PFA-urile pot face online plata taxelor si impozitelor

Cristiana Petrariu Bota

Romania, o tara a contrastelor! Salariile si economia cresc, insa jumatate dintre tineri vor sa plece in strainatate

Ioana Badulescu

Cei mai bogati romani fenteaza statul la plata taxelor. ANAF a inceput o investigatie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult