Lucian Duta, fost presedinte al CNAS, a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita
Breaking News Social

Lucian Duta, fost presedinte al CNAS, a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita

Lucian Duta, fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), a fost trimis in judecata de DNA, sub acuzatia de luare de mita. Lucian Duta a fost pus sub control judiciar pe cautiune. 

Potrivit DNA, in perioada 2010-2012, Lucian Duta a pretins de la reprezentantii a doua firme de software un comision de 10% din valoarea fiecarui act aditional sau contract pe care l-a semnat ca sef al CNAS si a primit suma totala de 6.300.000 de euro.

Sumele i-au fost date lui Lucian Duta fie in numerar, fie prin virament in contul unei companii offshore inregistrate in Insulele Antile si cu conturi bancare deschise in Elvetia.

Au fost dispuse masuri asiguratorii asupra sumei de aproximativ doua milioane de euro, identificate intr-un cont bancar din Elvetia, asupra unui teren cu constructie S+P+4, asupra a trei apartamente si asupra unui autoturism.

DNA preciza in luna aprilie ca Lucian Duta ar fi primit mita in legatura cu incheierea si derularea unui act aditional la contractul pentru realizarea unui parteneriat pentru proiectarea, construirea si operarea unui sistem informatic unic integrat al asigurarilor de sanatate din Romania.

De asemenea, el ar fi primit bani in legatura cu incheierea si derularea unui acord-cadru de servicii ce avea ca obiect furnizarea solutiei informatice de implementare a Cardului National de Asigurari Sociale de Sanatate si interconectarea acestora cu Sistemul Informatic Unic Integrat.

Stiri pe aceeasi tema

Mesajul Regelui Mihai catre romani, intr-o scrisoare publicata de Casa Regala

Cristiana Petrariu Bota

Care vor fi efectele deciziei CCR privind interceptarile SRI? Judecator UNJR: Se va stabili de la caz la caz

Cristiana Petrariu Bota

Spitalul de Arsi din Bucuresti, un dezastru! Criza fara precedent dupa dezvaluirile lui Tolontan

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult