Politica

Lucian Isar, iubitul Alinei Gorghiu, ataca noul PNL

Lucian Isar, iubitul Alinei Gorghiu, a lansat un atac dur la adresa noului PNL. Economistul a publicat un material pe blogul sau in care ataca gruparea Blaga din noul PNL, rezultat din fuziunea PDL cu PNL. Lucian Isar scrie pe blogul sau ca banii obtinuti de guvernul PDL de pe urma taierilor de salarii si a maririi de taxe, in 2010, au fost folositi pentru despagubirile uriase din mega-scandalul retrocedarilor.

Atacul lui Lucian Isar la adresa PNL pare ciudat, in contextul in care este partenerul de viata al Alinei Gorghiu. Ramane de vazut care vor fi reactiile liberalilor la ceea ce a scris economistul.

Astfel, Lucian Isar sustine ca mega-scandalul retrocedarilor, care a explodat abia anul trecut, a adus un prejudiciu de circa un miliard de euro.

Acesta da si alte exemple de „sifonare” a banului public. Isar afirma ca 2 miliarde de euro s-au pierdut prin evaziune si inca un miliard de euro a fost spart pe “terenuri de fotbal in panta”.

„Este o curiozitate cum dupa ce avem deja datele privind efectul dezastruos al masurilor de austeritate din 2010, promotorii acestora au prins iar curaj.

Scaderea salariilor si cresterea TVA la 24% a fost o greseala majora realizata de diriguitori in 2010. Aceiasi guvernanti care au decis austeritate in 2010 au realizat dupa doar cateva luni ca au taiat prea mult.

Aceiasi guvernanti care au decis austeritate in 2010 au realizat dupa un an ca aveau deja banii sa reintregeasca complet dar au preferat sa astepte un moment politic potrivit.

Aceiasi guvernanti care au decis austeritate in 2010 au preferat sa sifoneze un miliard de euro prin retrocedari supraevaluate, 2 miliarde de euro prin evaziune suplimentara si inca un miliard de euro spart pe “terenuri de fotbal in panta”.

Aceiasi guvernanti care au decis austeritate in 2010 nu au realizat nici in 2008 ca va fi criza si in Romania nici in 2009 ca va continua recesiunea si in 2010.

Putin bun simt economic le-ar fi spus si atunci si acum ca relaxarea fiscala si o sifonare mai redusa a banului public ar fi permis si Romaniei sa treaca fara ani de recesiune si stagnare, asa cum a reusit de exemplu Polonia”, scrie Lucian Isar.

Foto: promtmedia.ro

Stiri pe aceeasi tema

Proiect de lege pentru anularea amenzilor date in perioada starii de urgenta, anuntat de PSD, ALDE si Pro Romania

Cristiana Petrariu Bota

ALEGERI TSD: Organizatia de tineret a social-democratilor isi alege conducerea

Cristiana Petrariu Bota

ELENA UDREA: La prezidentiale, intre doua rele il vom alege pe cel mai mic

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult