Lucretia Ciobanu a murit. Doamna cantecelor populare a plecat la ceruri
Social

Lucretia Ciobanu a murit. Doamna cantecelor populare a plecat la ceruri

LUCREŢIA CIOBANU A MURIT. Lucretia Ciobanu, indragita cantareata de muzica populara, a murit. Supranumita „doamna muntilor”, Lucretia Ciobanu a murit, miercuri, la varsta de 91 de ani. Cand a implinit varsta de 90 de ani, Lucretia Ciobanu marturisea ca isi doreste sa moara fara sa stea bolnava la pat, fara sa fie o povara pentru cei dragi. Erau ultimele dorinte.

LUCREŢIA CIOBANU A MURIT. “Eu îmi doresc ca atunci când îmi va veni ceasul să mă culc şi să nu mă mai trezesc. Fără să stau bolnavă, la pat, fără să fiu o povară pentru copiii şi nepoţii mei. Mulţi dintre cei care mi-au fost colegi de scenă au plecat în lumea cealaltă”, spunea Lucreţia Ciobanu, cu seninătatea unui om care ştie că a trăit frumos.

„S-a stins un colos al cantecelor populare romanesti!! frown emoticon „Doamna muntilor” s-a mutat in ceruri, lasandu-ne o zestre impresionanta,care va dainui peste timp si ani.Iti multumim, iubita doamna,pentru cantec si sfarturile bune!!Pentru sibieni si nu numai,ai fost si vei ramane,nemuritoare!! Odihna vesnica!!”, a scris interpretul Mircea Cartisorean pe pagina sa de Facebook.

LUCREŢIA CIOBANU A MURIT. „S-a stins din viata Doamna Muntilor, Lucreția Ciobanu!Ramas bun!”, este mesajul postat pe Facebook de realizatoare TV Iuliana Tudor.

Născută în 27 octombrie 1924, în localitatea sibiană Topârcea, Lucreția Ciobanu, a primit în urmă cu doi ani titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Sibiu pentru modul în care a promovat folclorul din zonă.

LUCREŢIA CIOBANU A MURIT. “V-am cântat peste 50 de ani fiindcă v-am iubit. Nu puteam să trec peste cântecele noastre. Aveam un glas cu care eu puteam să cânt orice. Nu am făcut-o pentru că mi-aţi fost nespus de dragi. Niciodată nu s-au cântat ciobanii mai mult ca acum…Ne-am născut în inima ţării şi sunt sigură că noi avem cel mai pur folclor din Tara Românească”, spunea Lucreţia Ciobanu în 2013, în ziua în care i s-a inmânat titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Sibiu, pe scena din Piaţa Mare a Sibiului, unde a susţinut un concert de neuitat.

LUCREŢIA CIOBANU A MURIT. Laureată a Festivalului Mondial al Tineretului în anul 1953, intepreta a fost numită “Doamna Munților” datorită repertoriului păstoresc pe care l-a abordat . De-a lungul carierei a facut cunoscute tradiţiile si obiceiurile de Mărginimea Sibiului.

LUCREŢIA CIOBANU A MURIT. Laureată a Festivalului Mondial al Tineretului în anul 1953, Lucreţia Ciobanu a fost numită „Doamna Munților” datorită repertoriului păstoresc pe care l-a abordat. A dus cântecele din Mărginimea Sibiului până Statele Unite ale Americii și Canada.

LUCREŢIA CIOBANU A MURIT. În ziua de 2 august 2013, într-o ceremonie care a avut loc în Piața Mare din municipiul Sibiu, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a festivalului de folclor Cântecele Munților, Lucreţia Ciobanu a primit titlul onorific de Cetățean de Onoare al județului Sibiu.

„Se spune că oamenii mor de două ori: o dată fizic şi o dată când li se rosteşte numele pentru ultima oară. Din punctul ăsta de vedere, pentru tine nu e niciun pericol, bunica mea. Îţi mulţumesc pentru cei 40 de ani în care mi-ai fost mereu şi necondiţionat alături. Odihneşte-te în pace, Lucreţia Ciobanu, „Doamna munţilor”, a scris nepotul cântăreţei pe Facebook.

La împlinirea a 90 de ani, Lucreţia Ciobanu îşi spunea ultimele dorinţe

“Eu îmi doresc ca atunci când îmi va veni ceasul să mă culc şi să nu mă mai trezesc. Fără să stau bolnavă, la pat, fără să fiu o povară pentru copiii şi nepoţii mei. Mulţi dintre cei care mi-au fost colegi de scenă au plecat în lumea cealaltă”, spunea Lucreţia Ciobanu, cu seninătatea unui om care ştie că a trăit frumos.

Stiri pe aceeasi tema

Miscarea 64 de Comitate spune ca nu a planuit un atentat in Romania si acuza SRI ca minte

Cristiana Petrariu Bota

EXTRAGERE LOTO 30 MARTIE 2014: A fost castigat premiul cel mare de la 5 din 40

Bogdan

Nicolae Postavaru este noul presedinte al Consiliului din Ministerul Educatiei care propune alocarea locurilor la universitati

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult