Ludovic Orban i-ar fi cerut sprijinul lui Tiberiu Urdareanu pentru a avea acces la anumite posturi TV
Politica

Ludovic Orban i-ar fi cerut sprijinul lui Tiberiu Urdareanu pentru a avea acces la anumite posturi TV

Actualul presedinte al PNL, Ludovic Orban, i-ar fi cerut sprijin financiar omului de afaceri Tiberiu Urdareanu pentru a avea acces la anumite posturi TV. Declaratia a fost facuta in sala de judecata de la Inalta Curte chiar de Tiberiu Urdareanu, care a marturisit cum a decurs discutia cu Ludovic Orban, dupa ce a fost desemnat candidat al liberalilor la functia de primar general al Capitalei. 

Urdareanu a povestit, in sedinta de judecata de luni, versiunea sa in privinta modului in care s-a derulat discutia cu liderul PNL, Ludovic Orban, in procesul in care acesta este judecat, in apel, pentru acuzatia de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite pentru care a fost achitat in prima instanta.

Ludovic Orban le spunea judecatorilor ca prima intalnire cu Urdareanu a avut loc la data de 1 martie, pentru a discuta problemele Capitalei, iar omul de afaceri s-a oferit sa-i dea expertiza, informatii si chiar solutii pentru rezolvarea acestor probleme.

Tiberiu Urdareanu a declarat insa luni, potrivit agentiei Mediafax, ca a avut o discutie cu Orban, atunci cand acesta a fost desemnat candidat la primaria Capitalei, prilej cu care „undeva spre final a aparut si ceea ce, in perceptia mea, a fost o solicitare de sprijin pentru a avea acces la anumite posturi TV”.

„I-am spus ca da, ma voi gandi, iar la o intalnire ulterioara sa-mi spuna ce nevoie are in acest sens. Asta a fost prima intalnire din 1 martie”, a mai sustinut Tiberiu Urdareanu.

La a doua intalnire, Urdareanu spune ca Ludovic Orban a precizat ca are nevoie „de 50.000 de euro pentru a avea acces” la posturile TV Realitatea si B1.

„In acea parte a discutiei, am lasat de inteles ca sunt sub control judiciar dupa ce am stat trei luni in arest la domiciliu, perioada in care am avut acces la dosarul meu si am inteles ca am fost monitorizat o lunga perioada de timp cu mijloace de supraveghere totale, la locuinta, birou si mijloace de comunicare. Probabil si GPS. I-am facut un semn ca si atunci, in camera, ar putea fi probleme. Dansul mi-a spus ca si el este monitorizat, la randul sau, si cand discutia a ajuns la ajutorul pentru posturile TV dansul mi-a facut un semn indicand cifra cinci. Am intrebat 50.000? Iar el a raspuns afirmativ. Dar nu mai tin minte daca verbal sau a fost un semn afirmativ. In perceptia mea am crezut ca este vorba de euro, dar nu s-a precizat valuta”, a povestit Tiberiu Urdareanu.

In acest proces, Ludovic Orban a fost achitat in prima instanta, pe 31 ianuarie, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite.

Articole asemănătoare

Olguta Vasilescu, intrebata de ce e nevoie de patru vicepremieri: In plan extern avem nevoie de o intarire a relatiilor

Ioana Badulescu

Guvernul sesizeaza CCR pe motiv ca Inalta Curte nu a respectat o lege modificata de PSD-ALDE atunci cand a stabilit completul care-l va judeca definitiv pe Dragnea

Ioana Badulescu

Iohannis va primi Premiul Charlemagne, cea mai prestigioasa distinctie internationala acordata vreodata unui om politic roman

Lucy Ionesco