-0.5 C
România
6 decembrie 2021
Toate scolile din Romania vor fi inchise incepand de miercuri, 11 martie. Firmelor si institutiilor li se va cere sa permita angajatilor sa lucreze de acasa
Breaking News Politica

Ludovic Orban si conducerea PNL, in carantina cu suspiciune de coronavirus. Premierul se afla autoizolat la Vila Lac 1

Premierul desemnat Ludovic Orban și conducerea PNL intră în carantină cu suspiciune de coronavirus. Numărul total de persoane confirmate cu Covid-19 a ajuns la 75. Întregul Birou Executiv al PNL va intra în carantină, iar membrii acestuia vor fi testați pentru coronavirus.

Asta dupa ce senatorul PNL Vergil Chiţac (57 ani) şi soţia acestuia au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus. Senatorul a fost prezent luni la şedinţa conducerii PNL, unde a interacţionat cu mai mulţi colegi de partid, printre care şi Ludovic Orban. Premierul s-a izolat la Vila Lac 1 şi nu va merge la consultările de la Cotroceni. Toţi liderii PNL sunt testaţi. 

Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Victor Costache, confirmă faptul că senatorul PNL Vergil Chițac este infectat cu noul coronavirus.

Totodată, Ludovic Orban a declarat că toți membrii BPN și toți senatorii PNL se vor izola la domiciliu, fără să aștepte ancheta epidemiologică.

„Am solicitat Ministerului Sănătății să deruleze rapid ancheta epidemiologică. Toți colegii vor fi testați”, a declarat, vineri, Ludovic Orban.

Miniștrii urmează să decidă unde se vor izola, iar recomandarea premierului – la birourile lor, de unde își vor exercita, în continuare, atribuțiile, dar nu vor mai merge la consultări.

În plus, Ludovic Orban a declarat că s-a izolat la Vila Lac.

Pentru a preveni răspândirea COVID-19, va fi restricționat temporar accesul jurnaliștilor la Palatul Victoria.

”Vergil Chiţac a fost depistat pozitiv cu COViD-19. Am luat următoarele decizii. Având în vedere că senatorul a participat la şedinţa BPN, toţi mebrii BPN se vor izola la domicliu. Nu aşteptăm ancheta epidemiologică. Mă voi izola la Vila Lac 1, unde voi exercita toate atribuţiile”, a spus Ludovic Orban.

„L-am informat pe preşedinte, care va decide calea de urmat. E posibil ca orice senator sau deputat să fie expus riscului. Instituţiile funcţionează, indiferent dacă există riscul ca vreunul dintre reprezentanţi să fie infectat”, a spus Orban.

Întrebat daca a interacţionat cu preşedintele, el a spus: „Am avut o întâlnire, dar nu am dat mâna”.

În aceste conditii, Orban a fost întrebat cum va guverna. „Există un guvern. Există miniştri. Am toate instrumentele să iau orice decizie şi să semnez orice măsură. Indiferent care va fi diagnosticul, îmi voi îndeplini atribuţiile cu conştinciozitate şi spirit de sacrifciu. Niciun coleg nu prezintă simptome, dar paza bună trece primejdia rea. Noi am cerut 150 de teste”, a explicat Ludovic Orban.

Sunt infectaţi şi asistentul personal al senatorului Chiţac, precum şi fiul acestuia. Toţi cei patru, aflaţi în izolare la domiciliu, vor fi transportaţi la Spitalul judeţean Constanţa. Joi, Vergil Chiţac a dezminţit informaţia publicată de Antena 3, conform căreia este suspect de coronavirus, spunând că are o simplă răceală şi că s-a creat o adevărată isterie, dar că şi-a făcut testul preventiv, ca să spulbere orice îndoială.

Stiri pe aceeasi tema

Legea pensiilor speciale a fost adoptata. Ce pensii vor avea parlamentarii

Cristiana Petrariu Bota

LEGEA SALARIZARII BUGETARILOR AJUNGE IN PARLAMENT. Proiectul stabileste ca salariile bugetariilor nu mai pot fi reglementate prin alte legi speciale

Ioana Badulescu

Raportul MCV pentru Romania pune sub semnul intrebarii evaluarea pozitiva din ianuarie 2017. Ce recomandari primeste tara noastra

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult