Dezbatere la Ministerul Justitiei pe tema gratierii si a modificarilor la Codul Penal. Ce spune ministrul Justitiei
Social

Luiza Cazanescu, cea care a atacat OUG 14 in instanta, ii cerea ministrului Justitiei sa promoveze ordonantele: Va rog sa luptati impotriva securitatii!

Luiza Cazanescu, una dintre persoanele care a atacat OUG 14 in instanta, cerand suspendarea efectelor acestei legi, a participat in data de 30 ianuarie la dezbaterea organizata de ministrul Justitiei, Florin Iordache, caruia i-a cerut sa fie „barbat de stat” si sa promoveze ordonantele de urgenta de modificarea a Codurilor penale, motivand ca oamenii de afaceri au fost distrusi prin inscenarea de dosare.

La dezbaterea din ianuarie, Luiza Cazanescu ii mai spunea ministrului Iordache sa aiba curajul sa lupte impotriva securitatii „care a invadat toate organismele de stat” care „i-au scos pe copiii in strada”, precizand ca studentii care au iesit la proteste au recunoscut ca au fost platiti.

Ordonanta 14, care a abrogat OUG 13, a fost atacata la Curtea de Apel Bucuresti, una dintre cele doua sesizari depuse apartinand Luizei Cazanescu. Aceasta a fost condamnata la 3 ani si 2 luni de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu.

”Va rog, domnule ministru, sa fiti barbat de stat, sa promovati aceste ordonante de urgenta, sa va ganditi la populatie, sa va ganditi ca oamenii de afaceri romani au fost distrusi si li s-au inscenat dosare. Justitia nu este in totalitate corecta si sunt si judecatori si procurori corecti, sunt, am intalnit. Sunt insa si judecatori si procurori corupti, eu am intalnit. Sa promovati aceste Ordonante de urgenta apoi sa avem si amnistie, sa va ganditi la populatie, la oamenii in varsta. Eu stiu ce vorbesc. Eu am avut 18 dosare civile si 46 penale si mi s-au inscenat numai mizerii. Eu vorbesc concret. Va rog sa aveti curajul sa luptati impotriva securitatii care a invadat toate organismele de stat. I-au scos pe copiii astia in strada. Eu am un magazin si vorbesc cu studentii care au iesit in strada si majoritatea au recunoscut ca au fost platiti”, spunea Luiza Cazanescu la dezbaterea organizata de Ministerul Justitiei, potrivit Digi 24.

Vezi si: OUG 14 a fost adoptata in unanimitate in Senat

Curtea Constitutionala a respins sesizarea Avocatului Poporului pe OUG 13. Solutia finala, in mainile Parlamentului

Articole asemănătoare

Noul an scolar 2019-2020 ar putea incepe cu o saptamana mai devreme decat de obicei

Lucy Ionesco

Liga 1: Steaua – Concordia Chiajna 4-0 (3-0) intr-o partida restanta

Bogdan

Proteste in Romania si Europa in sprijinul familiei Bodnariu. FOTO. Ce spun oamenii despre gestul autoritatilor din Norvegia

Lucy Ionesco