Economie

Lukoil a descoperit un zacamant de gaz in Marea Neagra, la 170 km de Constanta

Lukoil Overseas, PanAtlantic si Romgaz au anuntat, miercuri, ca au descoperit un zacamant de gaz natural in Marea Neagra. Lukoil precizeaza ca a descoperit o punga de gaz natural la 170 km de Constanta, in urma forajelor de explorare pe platforma continentala a Romaniei. Punga de gaz natural are un volum de aproximativ 30 de miliarde de metri cubi.

Compania Lukoil si partenerii sai au localizat punga de gaze in apele teritoriale ale Romaniei. Cantitatea de 30 de miliarde de metri cubi de gaze este deocamdata estimativa, potrivit Lukoil Overseas, divizia internationala de explorare si productie a grupului rus.

Descoperirea este o veste extraordinara pentru Romania, zacamantul aflandu-se pe platoul continental castigat de Romania la Haga.

Cantitatea de gaz descoperita in Marea Neagra urmeaza sa fie confirmata prin foraje de evaluare si este echivalenta cu consumul national al Romaniei timp de 2 ani.

Lukoil si partenerii sai urmeaza sa reanalizeze datele seismice si sa mai foreze o sonda pe acelasi zacamant in 2016.

Lukoil are o cota de participare la concesiune de 72%, PanAtlantic detine 18%, iar Romgaz are 10%.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Estimarea de crestere economica pentru 2018, ridicata de la 5,5% la 6,1%

Ioana Badulescu

Uniunea Europeana ar putea taia accesul Romaniei la fondurile europene, dupa iesirea Marii Britanii din UE

Ioana Badulescu

ANAF anunta noi proceduri si criterii de risc fiscal la acordarea sau retragerea codului de TVA pentru firme

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult