Lukoil ar putea inchide rafinaria din Romania
Economie

Lukoil ar putea inchide rafinaria din Romania

Lukoil avertizeaza ca ar putea inchide rafinaria din Romania, daca se va pune proprire pe active si conturi, sustine conducerea Lukoil Romania, unul dintre liderii pietei petroliere din tara noastra, cu o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere din Romania.

Lukoil nu intentioneaza sa-si inchida rafinaria din Romania, dar va trebui sa faca asta daca autoritatile locale impun sechestru asupra activelor si conturilor, a avertizat vicepresedintele companiei petroliere ruse, Thomas Mueller, la o conferinta de presa, transmite Agerpres, care citeaza TASS.

‘Nu avem planuri de inchidere a rafinariei, dar, daca se va pune poprire, va trebui sa facem asta’, a afirmat Mueller.

Acesta a adaugat ca structura managementului rafinariei din Romania este similara modului in care companiile petroliere Shell si ExxonMobil isi gestioneaza rafinariile. ‘In aceasta privinta, nu intentionam sa schimbam nimic’, a adaugat vicepresedintele companiei petroliere ruse.

Saptamana trecuta, Lukoil a respins acuzatiile de spalare de bani si evaziune fiscala fata de Petrotel-Lukoil si angajatii sai, facute de Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

‘Lukoil opereaza in Romania din 1998 si este una dintre cele mai mari companii energetice de pe piata regionala. Lukoil este un contribuabil prompt la bugetul de stat si un furnizor de produse de calitate catre consumatorii romani’, sustine grupul petrolier. De asemenea, Lukoil a anuntat ca intentioneaza sa faca apel la decizia procurorilor si ca se asteapta o ancheta obiectiva, in conformitate cu legislatia din Romania si Uniunea Europeana.

Saptamana trecuta, Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au extins cercetarile fata de SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti si directorul acesteia, Bogdanov Andrey Iurevici, si sub aspectul infractiunii de folosire cu rea credinta a creditului societatii si o noua fapta de spalare de bani care ar fi dus la decapitalizarea societatii, prejudiciul estimat fiind de aproape 1,2 miliarde euro si peste 1,5 miliarde dolari.

Procurorii au dispus si extinderea masurilor asiguratorii, acestea fiind aplicate asupra unor bunuri apartinand Lukoil Europe Holdings BVATRIUM Olanda, pana la concurenta sumei de 2.007.103.675,74 euro, respectiv asupra conturilor bancare detinute de aceasta entitate juridica la banci comerciale situate in Regatul Unit si Olanda, asupra primelor de emisiune in cuantum de 1.880.931,388 lei precum si asupra unui numar de 176.840.629 actiuni, detinute de aceasta in cadrul S.C. Petrotel Lukoil S.A. Ploiesti.

Lukoil Romania este unul dintre liderii pietei petroliere romanesti, avand o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere din Romania. In prezent, compania Lukoil Romania detine rafinaria Petrotel si comercializeaza carburanti printr-o retea de 300 de statii de distributie.

Stiri pe aceeasi tema

AFACERI LA SATE 2016. Fonduri europene pentru pensiuni agro-turistice, service-uri auto, ateliere de croitorie, cabinete medicale sau veterinare

Bogdan

Acciza pe tigarile electronice. Noua taxa, inclusa in noul Cod Fiscal

Cristiana Petrariu Bota

S-au publicat formularele pentru impozitarea din oficiu a persoanelor fizice care nu-si indeplinesc obligatiile privind veniturile realizate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult