Lumina Sfanta s-a aprins in Biserica Mormantului Sfant din Ierusalim, de unde va fi trimisa in intreaga lume, inclusiv in Romania
Breaking News

Lumina Sfanta s-a aprins in Biserica Mormantului Sfant din Ierusalim, de unde va fi trimisa in intreaga lume, inclusiv in Romania

Lumina Sfanta s-a aprins in Biserica Mormantului Sfant din Ierusalim, de unde va fi trimisa in tari din intreaga lume, inclusiv in Romania. Mii de pelerini au asteptat in lacas aceasta minune.

Patriarhul Ierusalimului a intrat in capela in care se afla mormantul lui Iisus Hristos avand in maini 33 de lumanari neaprinse, acest numar simbolizand varsta pe care o avea Iisus atunci cand a fost rastignit.

Sfanta Lumina este considerata cea mai clara dovada a dreptei credinte, cea mai evidenta dintre minunile crestine care se petrec in Biserica Ortodoxa.

In timpul Vecerniei din Sambata Mare, intre orele 12.30 si 14.30, deasupra Sfantului Mormant se aprinde un foc care se pogoara din cer, manifestandu-se diferit in fiecare an si care in primele minute nu frige.

Lumina este adusa credinciosilor de patriarhul Ierusalimului.

Sfantul Mormant este inspectat inca din Vinerea Mare, imediat dupa Prohod. Cei care fac aceasta verificare, pentru a nu exista nicio banuiala de inscenare, sunt politisti civili, care nu sunt crestini. De obicei, acestia sunt trei: un arab, un turc si un reprezentant al Statului Israel. Rolul lor este de a inspecta incaperea Sfantului Mormant pentru a nu exista vreo sursa de foc. De asemenea, ii controleaza corporal pe cei care vor patrunde acolo in momentul ceremoniei religioase. Apoi, la momentul potrivit, luminile se sting, usa se sigileaza, iar la intrare raman doar gardienii.

Dupa slujba, patriarhul Ierusalimului, imbracat doar cu un stihar alb, cu epitrahil si brau, se indreapta spre Sfantul Mormant. El este controlat la intrare de politisti in prezenta martorilor care apartin tuturor confesiunilor.

Patriarhul desigileaza intrarea in Mormant si patrunde in „Capela Ingerului”, insotit, potrivit traditiei, de un arab de religie islamica. Apoi, intra singur in incaperea propriu-zisa a Mormantului si ingenuncheaza in fata lespedei.

Sursa: ziare.com

Articole asemănătoare

Un nou guvern in Republica Moldova. Valeriu Strelet este noul premier investit

Lucy Ionesco

In Romania a fost confirmat un al patrulea caz de coronavirus. Pacientul este un barbat de 47 de ani din Timisoara

Lucy Ionesco

Presedintele Iohannis a fost primit de Donald Trump la Casa Alba. S-a adoptat o declaratie comuna privind intarirea relatiilor Romania-SUA

Lucy Ionesco