14.4 C
România
27 octombrie 2020
Votul electronic. Asociatia M10 cere sustinere de la presedintele Iohannis
Politica

M10: Unirea Rep. Moldova cu Romania trebuie sustinuta de cetatenii ambelor tari

Unirea românilor de pe cele două maluri ale Prutului trebuie să fie susținută de majoritatea cetățenilor ambelor țări și pregătită prin negocieri diplomatice la nivel internațional, sustine partidul M10, fondat de europarlamentarul Monica Macovei, intr-un comunicat transmis presei.

„Partidul M10 salută decizia simbolică a fraților români de peste Prut de a acționa în direcția revenirii la patria mamă. România și Republica Moldova trebuie să se întâlnească în marea familie europeană. De aceea, M10 va acționa constant pentru a ajuta Republica Moldova să se integreze în Uniunea Europeană.

În același timp, Partidul M10 consideră că exprimarea suveranității unui popor este fundamentul democrației însăși, care își găsește validarea prin referendum. Anul 2018, când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, poate fi anul consultării prin referendum pe ambele maluri ale Prutului. Românii de o parte și de alta a Prutului au aceeași limbă, istorie și cultură și pot avea un viitor comun”, se arata intr-un document transmis la redactie.

In opinia M10, o eventuală decizie referitoare la unirea Republicii Moldova cu România trebuie să fie susținută de majoritatea cetățenilor ambelor țări și pregătită prin negocieri diplomatice la nivel internațional.

„Desigur, numai atunci când la conducere vor fi politicieni capabili moral și profesional să facă aceste demersuri diplomatice.

Partidul M10 aplaudă marșul-simbol al fraților români, plecați din Chișinău pe 5 iulie și care vor ajunge duminică în București, în Piața Universității, acțiune menită să sensibilizeze opinia publică față de ideea unirii”, incheie M10.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale si de subiecte penibile, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

GRECO nu a primit unda verde de a publica raportul pe justitie al Romaniei. Guvernul: Responsabilitatea apartine Ministerului Justitiei

Ioana Badulescu

Darius Valcov, investit ministru pentru Buget. Basescu i-a cerut sa fie un ministru al Romaniei, nu al unor interese electorale

PNL are datorii uriase, sediul din B-dul Aviatorilor a ramas fara gaze si caldura

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult