MAE
Externe

MAE a emis o alerta de calatorie pentru romanii care intentioneaza sa ajunga in Spania

Alerta de calatorie in Spania. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca pe teritoriul Spaniei cu privire la peste 100 incendii active de vegetatie, din care 16 sunt situate in proximitatea unor asezari umane, ce afecteaza zone din Regiunea Galicia, aflata in Nord-Vestul tarii.

„Valul de incendii s-a soldat, pana la acest moment, cu insemnate pagube materiale. Autoritatile au dislocat in zona efective militare si ale fortelor de protectie civila pentru a sprijini eforturile pompierilor pentru stingerea incendiilor”, precizeaza MAE, intr-un comunicat de presa.

MAE recomanda cetatenilor romani sa evite deplasarile in zonele afectate si sa respecte strict instructiunile autoritatilor spaniole. In situatii deosebite, cetatenii romani pot apela telefonul unic de urgenta „112”.

Vezi si: Uraganul Ophelia face prapad in Irlanda: Morti, scoli inchise, zeci de mii de locuinte fara energie

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Madrid: +34917344004 si Consulatului General al Romaniei la Bilbao: +34608956278, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://bilbao.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (disponibila gratuit in App Store si Google Play), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Articole asemănătoare

Intalnirea Obama – Putin va avea loc la cererea Rusiei, sustine Casa Alba

Lucy Ionesco

SONDAJ IRES: Ce cred romanii despre Rusia si despre Vladimir Putin

Lucy Ionesco

Cutremur in Mexic. Ambasada Romaniei la Ciudad de Mexico, anunt privind posibilitatea de a se afla romani printre victime

Ioana Badulescu