14.2 C
România
19 octombrie 2021
Burse in Franta de 1 an de master sau 12 luni in perioada de doctorat...
Externe

MAE a transmis un avertisment de calatorie pentru romanii care tranziteaza Franta

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un avertisment de calatorie pentru cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa ajunga in Franta in aceste zile. Potrivit MAE, serviciul francez de meteorologie a prognozat un nou episod de canicula intensa in majoritatea regiunilor franceze, care va dura pana la sfarsitul saptamanii.

Potrivit sursei citate, valul de canicula se va accentua progresiv in cea mai mare parte a Frantei, valorile maxime urmand a fi asteptate in special in perioada 24 – 25 iulie 2019.

Météo France a emis o avertizare de cod portocaliu de canicula pentru 21 de departamente, care se va extinde pentru tot teritoriul.

In Departamentele din sudul Frantei (est/vest) – Alpes Maritimes, Pyrénées-Orientales,Var, Ariège, Alpes de Haute Provence, Haute Garonne, Hautes-Alpes, Tarn si Garonne, Vaucluse, Lot, Bouches-du-Rhône, Gers, Gard, Hautes-Pyrénées, Lozère, Pyrénées-Atlantiques, Hérault, Haute-Corse, Aveyron, Corse-du-Sud, Tarn, Aude, din cauza caniculei (36/42 grade Celsius), exista pericol de producere a incendiilor de padure si vegetatie.

Persoanele care doresc sfaturi din partea autoritatilor sanitare pot accesa platforma telefonica «Canicule Info Service» nr. telefon: 0800 06 66 66 (apel gratuit de la un post telefonic fix din Franta de luni pana sambata, intre orele 09:00 si 19:00), creata de Ministerului francez al Sanatatii in acest scop.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Paris: +33147052966 si +33147052755, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de
permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie urmatoarele telefoane de permanenta: misiunea diplomatica a Romaniei in Republica Franceza: +33680713729, Consulatul General ale Romaniei la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale Romaniei la Lyon: +33643627736 si Consulatul General ale Romaniei la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela in functie de zona in care se afla.

Stiri pe aceeasi tema

RoNews.co.uk: Acordul pentru Brexit este supus, astazi, unui vot crucial in Parlamentul Marii Britanii

Cristiana Petrariu Bota

Presedinte CE: Acordul Brexit negociat 3 ani nu poate fi modificat unilateral, ignorat sau sa nu i se mai aplice dispozitiile

Cristiana Petrariu Bota

La Casa Alba a fost trimis un plic al carui continut a indicat prezenta cianurii

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult