21.1 C
România
26 septembrie 2022
MAE condamna articolul DPA. O abordare tendentioasa, care dovedeste necunoasterea istoriei. Cerem rectificarea stirii
Breaking NewsSocial

MAE condamna articolul DPA: O abordare tendentioasa, care dovedeste necunoasterea istoriei. Cerem rectificarea stirii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite, marti, ca a luat nota cu ”consternare” de articolul de presa publicat de agentia germana DPA si preluat de postul public de televiziune ZDF cu privire la aniversarea Centenarului Marii Unirii. MAE noteaza, intr-un comunicat transmis presei, ca articolul nu reflecta adevarul istoric, respectiv manifestarea de vointa a Transilvaniei de unire cu Romania.

MAE afirma, dupa ce DPA a scris ca la 1 decembrie Romania a sarbatorit 100 de ani de la anexarea provinciei maghiare Transilvania, ca aceasta este o abordare tendentioasa, dovedind necunoasterea istoriei si ca solicita rectificarea stirii.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Berlin, a facut demersuri pe langa redactia Agentiei Germane de Presa (DPA – Deutsche Presse-Agentur), respectiv a postului public de televiziune german ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen), in vederea oferirii clarificarilor necesare si solicitarii rectificarii celor prezentate.

”Dincolo de abordarea tendentioasa care reiese din titlul articolului, elementele prezentate indica o lipsa de cunoastere a istoriei si o ignorare voita a realitatilor istorice. La 1 decembrie 1918, 100.000 de persoane au hotarat Unirea cu Romania, cu participarea tuturor partidelor, tuturor confesiunilor religioase si a tuturor starilor sociale.

Documentul adoptat la Alba Iulia, respectiv Rezolutia Adunarii Nationale de la Alba Iulia, a fost semnat mai intai de reprezentanti ai minoritatii germane din Transilvania si Bucovina. Erorile grave pe care le contine stirea de presa mentionata, din necunoastere sau rea intentie, aduc atingere adevarului istoric si prevederilor Tratatelor de pace de la Versailles (1919) si Trianon (1920), iar orice incercare de prezentare trunchiata sau denigrare a semnificatiei acestui moment este un act care contravine principiilor fundamentale ale misiunii mass-mediei de informare corecta si obiectiva a publicului. In acest sens, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Berlin, a facut demersuri pe langa redactia Agentiei Germane de Presa (DPA – Deutsche Presse-Agentur), respectiv a postului public de televiziune german ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen), in vederea oferirii clarificarilor necesare si solicitarii rectificarii celor prezentate”, se arata intr-un comunicat de presa al MAE.

Related posts

Marea Britanie inregistreaza un record absolut de noi infectari cu SARS-CoV-2. Belgia isi modifica strategia de vaccinare

Delia Ion

INCENDIU CLUBUL COLECTIV: Care este starea ranitilor internati la Spitalul Universitar

Lucy Ionesco

Ministerul Educatiei, precizari privind desfasurarea examenelor nationale de Evaluare Nationala si Bacalaureat in 2021. Cand se vor desfasura simularile

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult