MAE
Externe

MAE despre cazul romancei refuzata de un hotel din Marea Britanie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut demersuri în legătură cu situaţia unei românce căreia i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Marea Britanie pe motiv de cetăţenie română, autorităţile britanice dând asigurări că este vorba despre un caz izolat.

„MAE condamnă orice formă de discriminare pe bază pe cetăţenie, cu atât mai mult cu cât, în speţa dată, aceasta încalcă flagrant principiile şi normele universale şi europene care privesc egalitatea de tratament. (…) Ministerul Afacerilor Externe va insista ca autorităţile britanice să depună toate eforturile necesare pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete”, se precizează într-un comunicat de presă a ministerului.

Potrivit sursei citate, ca urmare a demersurilor efectuate, a reieşit că hotelul şi-a argumentat refuzul de a o caza pe Alecsandra Puflea prin politica pe care o are, anume aceea de a nu primi români, decizie care a fost luată de conducerea hotelului după ce s-ar fi confruntat cu mai multe incidente petrecute în hotel, în care ar fi fost implicaţi cetăţeni români.

Alecsandra Puflea a depus o plângere la poliţia britanică, de la care a primit asigurări că hotelul îşi va prezenta scuzele cuvenite pentru această situaţie şi că se fac demersuri pentru schimbarea acestei politici a hotelului, scrie Mediafax

Totodată, autorităţile britanice au dat asigurări că situaţia este una izolată.

MAE mai informează că ambasada României la Londra este în legătură cu Alecsandra Puflea, ataşatul de interne din cadrul misiunii aflându-se în contact cu poliţia britanică.

Românca în vârstă de 22 de ani a reclamat, potrivit presei britanice, că a fost refuzată de lanţul hotelier Holiday Inn Express pentru că a fost considerată prostituată. Ea a susţinut că recepţionerul hotelului i-a spus, după ce i-a verificat documentele: „Îmi pare rău, nu acceptăm români”. Conform publicaţiei Hull Daily Mail, unitatea hotelieră ar fi introdus politici speciale după ce mai multe românce s-au prostituat în camere de hotel.

Stiri pe aceeasi tema

Ambasadorul Rusiei, Oleg Malginov, i-a medaliat pe veteranii de razboi rusi si romani

Cristiana Petrariu Bota

Stuart Ramsay, jurnalistul Sky News: Ancheta e adevarata. Guvernul roman s-a facut de ras

Bogdan

Viitorul summit al NATO se va desfasura la Londra, pe 3 si 4 decembrie 2019

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult