11.4 C
România
20 octombrie 2020
MAE
Breaking News Externe

MAE le recomanda romanilor sa evite calatoriile in strainatate care nu sunt esentiale

Ministerul Afacerilor Externe le recomanda romanilor sa mearga in strainatate doar daca deplasarile sunt considerate esentiale. In contextul evolutiei pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum si al masurilor adoptate de autoritatile romane pentru limitarea raspandirii infectiei cu virusul SARS-Cov-2, Ministerul Afacerilor Externe adreseaza cetatenilor romani rugamintea de a evalua oportunitatea efectuarii anumitor deplasari in strainatate care nu sunt esentiale.

MAE reaminteste ca, printre masurile adoptate de autoritatile romane, se regaseste si masura constituirii si actualizarii periodice a listei tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune masura autoizolarii pentru toate persoanele care sosesc in Romania din tarile/zonele respective.

Avand in vedere faptul ca lista mentionata este actualizata saptamanal de catre Institutul National de Sanatate Publica din Romania, MAE subliniaza ca exista posibilitatea ca anumite state/zone sa fie incluse de catre autoritatile romane pe lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca zborurile catre/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate.

„Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa analizeze oportunitatea oricarei deplasari in strainatate in contextul actual si sa efectueze numai calatoriile care sunt considerate esentiale”, arata MAE, intr-un comunicat remis presei miercuri. Recomandarea este facuta tinand cont de contextul evolutiei pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum si al masurilor adoptate de autoritatile romane pentru limitarea raspandirii infectiei cu virusul SARS-Cov-2.

Ministerul reaminteste ca, printre masurile adoptate de autoritatile romane, se regaseste si cea a constituirii si actualizarii periodice a listei tarilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune masura autoizolarii pentru toate persoanele care sosesc in Romania.

„Avand in vedere faptul ca lista mentionata este actualizata saptamanal de catre Institutul National de Sanatate Publica din Romania, MAE subliniaza ca exista posibilitatea ca anumite state/zone sa fie incluse de catre autoritatile romane pe lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca zborurile catre/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate”, se mai arata in comunicat.

De asemenea, MAE le recomanda romanilor aflati in strainatate sa mentina legatura cu companiile aeriene si cu operatorii de turism, in functie de situatiile particulare in care se regasesc, in vederea identificarii unor alternative de revenire in Romania, daca situatia o va impune.

Stiri pe aceeasi tema

Un avion EgyptAir a fost deturnat in Cipru. Avionul cu 81 de persoane la bord circula pe ruta Cairo-Alexandria

Bogdan

Marea Britanie ar putea reveni in UE, in functie de rezultatul alegerilor din 8 iunie

Ioana Badulescu

Amber Rudd a demisionat din functia de ministru de Interne din cauza tensiunilor generate de politica de imigrare. Premierul Marii Britanii i-a acceptat demisia

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult