MAE: Numirea lui Geoana la NATO, o recunoastere deosebita contributiei semnificative a Romaniei in cadrul acestei institutii

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 18, 2019 13:35

MAE: Numirea lui Geoana la NATO, o recunoastere deosebita contributiei semnificative a Romaniei in cadrul acestei institutii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis ca alegerea lui Mircea Geoana in functia de secretar general adjunct al NATO va contribui la consolidarea rolului si misiunii Aliantei Nord-Atlantice de securitate si aparare colectiva a spatiului euro-atlantic. 

„Ministerul Afacerilor Externe saluta numirea domnului Mircea Geoana ca Secretar General adjunct al NATO. Decizia Secretarului General constituie un moment deosebit pentru apartenenta Romaniei la Alianta Nord-Atlantica. Preluarea acestei functii de inalta responsabilitate la nivel aliat, cea mai inalta pozitie ocupata de Romania in ierarhia NATO, confirma experienta si calitatile profesionale ale candidatului roman si reprezinta, totodata, o recunoastere deosebita a rolului si contributiei semnificative ale Romaniei in cadrul NATO, la 15 ani de la aderarea la Alianta Nord-Atlantica”, au transmis reprezentantii MAE, printr-un comunicat de presa. 

MAE „isi exprima convingerea ca numirea domnului Mircea Geoana in aceasta importanta functie va contribui la consolidarea in continuare a rolului si misiunii NATO de securitate si aparare colectiva a spatiului euro-atlantic, in folosul Romaniei, al tuturor statelor aliate si al cetatenilor lor”.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anuntat miercuri numirea lui Mircea Geoana in functia de adjunct al secretarului general al Aliantei Nord-Atlantice.

Mircea Geoana o va inlocui pe Rose Gottemoeller, din Statele Unite, al carei mandat incepuse in octombrie 2016.

Iti recomandam: Mircea Geoana a fost numit adjunct al secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.