Externe

MAE, reactie la decizia Ungariei de a construi un gard la granita cu Romania pentru a se apara de refugiati

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reactioneaza cu privire la intentia Ungariei de a construi un gard la granita cu Romania. Potrivit unui comunicat de presa transmis la redactie, MAE precizeaza ca a fost informata cu putin timp inainte ca informatia sa devina publica despre aceasta decizie si ca nu este un gest corect din punct de vedere politic, in conformitate cu spiritul european.

Oficialii romani mai sustin ca au transmis Ungariei pozitia privind decizia de a construi un gard la granita cu Romania.

Ungaria vrea gard de sarma ghimpata la granita cu Romania

„Ministerul roman al Afacerilor Externe a fost informat de catre Ministerul ungar al Afacerilor Externe cu privire la aceasta intentie cu putin timp inainte de a fi anuntata public. MAE a informat in timp util, de urgenta, factorii de decizie competenti din Romania in legatura cu aceasta situatie.

Ministerul Afacerilor Externe considera ca ridicarea unui gard intre doua state membre ale Uniunii Europene si care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, in conformitate cu spiritul european. Aceasta pozitie a fost deja comunicata partii ungare”, arata MAE in comunicat.

Ungaria si-a inchis frontiera cu Serbia. Refugiatii, obligati sa treaca pe campuri minate prin Croatia (presa)

Amintim ca Ministerul de Externe din Ungaria a anuntat, marti, ca autoritatile din aceasta tara au decis sa ridice un gard de sarma pe o portiune a frontierei cu Romania. La un prim calcul, noul gard de sarma ghimpata care se va construi la granita dintre Romania si Ungaria va avea aproximativ 26 de km.

Stiri pe aceeasi tema

Alerta cu bomba pe aeroportul din Sofia (Bulgaria), un microbuz ar avea un dispozitiv exploziv

Cristiana Petrariu Bota

Der Spiegel: Italia este prea mare pentru a esua. Dar in acelasi timp, Italia este prea mare pentru a fi salvata

Ioana Badulescu

Accident produs de un roman in Franta. Un mort si opt raniti pe Autostrada A8 din Nisa

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult