7.9 C
România
26 septembrie 2021
MAE
Externe

MAE sustine ca ambasadorul Ungariei a dorit sa deturneze scopul convocarii sale

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează, miercuri, că nu a putut să accepte primirea unei note de protest din partea ambasadorului Ungariei la București, Zakonyi Botond, cu ocazia convocării acestuia la sediul MAE, din dispoziția ministrul român Bogdan Aurescu. 

„Având în vedere scopul convocării ambasadorului Zakonyi Botond la sediul MAE — adică pentru transmiterea poziției României față de intenția Ungariei de a ridica un gard la frontiera cu țara noastră — conform practicii diplomatice, primirea unei astfel de note nu putea fi acceptată. Practic, partea ungară a dorit să deturneze scopul convocării prin înmânarea notei menționate, aspect inacceptabil atât pe formă, cât și pe fond pentru partea română”, se arată într-un comunicat al MAE transmis presei.

Gardul dintre Romania si Ungaria prinde contur. Politisti si militari ungari au marcat traseul gardului – REUTERS

Strategia nationala privind imigratia 2015-2018, aprobata de Guvernul Romaniei

Secretarul de stat în MAE George Ciamba l-a convocat, miercuri, pe Zakonyi Botond pentru a-i transmite poziția părții române referitoare la o serie de evoluții din ultimele zile.

Convocarea a fost făcută din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu iar aspectele transmise au vizat „anunțul părții ungare privind proiectul construirii unui gard la granița cu România; declarațiile inacceptabile formulate de ministrul afacerilor externe al Ungariei, Peter Szijjarto, la adresa premierului român, Victor Ponta; vizita privată în România a lui Katalin Szili, comisar al prim-ministrului la secretariatul de stat pentru politica națională din cadrul Oficiului Primului Ministru (8-10 septembrie 2015)”.

În cadrul discuțiilor, arată MAE, George Ciamba a transmis cu prioritate preocuparea față de tendința manifestă a părții ungare „de a atrage România într-o dispută artificială”, care să se substituie problemelor pe care oficialii ungari le au de gestionat în contextul european actual, marcat de criza migranților.

Stiri pe aceeasi tema

O noua greva de amploare din Grecia afecteaza turistii prezenti in tara

Delia Ion

Rep. Moldova: Vlad Filat va ramane in arest inca 30 de zile

Cristiana Petrariu Bota

FRANTA – Supermarketurile, somate sa nu mai arunce mancarea nevanduta si, astfel, sa reduca risipa alimentara

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult