Maghiarii cer din nou autonomie folosind ca argument chiar Rezolutia de la Alba Iulia din 1918. De ce devine Dragnea tot mai dependent de UDMR

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 6, 2018 00:10

Maghiarii cer din nou autonomie folosind ca argument chiar Rezolutia de la Alba Iulia din 1918. De ce devine Dragnea tot mai dependent de UDMR

Maghiarii forteaza autonomia in plin Centenar folosind ca argument chiar Rezolutia de la Alba Iulia din 1918. Alesii formatiunii conduse de Kelemen Hunor au depus in Parlament, luni, un proiect in care se vorbeste inclusiv de „autonomia speciala“, acolo unde o minoritate are o proportie semnificativa, in cazul Romaniei fiind vorba de judetele Harghita, Covasna si Mures, exact unde domina populatia de etnie maghiara.

Insa, UDMR nu solicita doar autonomia Tinutului Secuiesc, ci si alte prevederi in favoarea sa, noteaza Adevarul. In primul rand, cei din UDMR vor ca minoritatile istorice sa aiba alt tratament in ceea ce priveste alegerile europene si alegerile locale, adica sa aiba un numar de locuri asigurat, care sa fie direct proportional cu procentul acestora din populatia totala a Romaniei. Adica, in cazul UDMR, sa aiba 7% din mandatele pentru Parlamentul European si un procent similar in mandatele rezultate in urma alegerilor locale.

Noua ofensiva a UDMR vine in contextul in care PSD-ALDE a pierdut majoritatea la Camera Deputatilor, iar periclitata imediat este chiar pozitia de presedinte al acestui for. Schimbarea lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputatilor atarna de o singura conditie: unificarea Opozitiei.

Victor Ponta, care a stricat majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputatilor, va propune zilele urmatoare schimbarea Regulamentului Camerei Deputatilor, astfel incat Liviu Dragnea sa nu mai ramana al treilea om in stat. Adevarul prezinta care sunt pasii.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.