-9.7 C
România
17 ianuarie 2021
MAE condamna articolul DPA. O abordare tendentioasa, care dovedeste necunoasterea istoriei. Cerem rectificarea stirii
Social

MAI elaboreaza o noua metodologie privind cunoasterea personalului si introduce un nou formular pentru superiori

Ministerul Afacerilor Interne (MAI)a elaborat o noua metodologie privind cunoasterea personalului si introduce ca noutate un formular de semnalare pe care superiorul sa il completeze si sa il puna la dispozitia psihologului, daca observa la un angajat „anumite comportamente, conduite, stari atipice”, transmite MAI intr-un comunicat de presa. 

„Evenimentul inregistrat la inceputul acestui an la Brigada de Politie Rutiera Bucuresti a determinat o interventie in acest domeniu, cunoscut fiind impactul pe care il are orice derapaj comportamental al angajatilor politisti sau militari. Accentul va fi pus pe cunoasterea personalului, astfel incat psihologul sa stie care sunt aspectele care trebuie focusate in interviul pe care il are cu angajatii. S-a introdus astfel, ca noutate, Un formular de semnalare care va fi completat de superiorul direct al angajatului si pus la dispozitia psihologului, atunci cand se identifica anumite comportamente, conduite, stari atipice (care sunt bine definite in acest formular)”, se precizeaza in comunicatul MAI.

Atentia psihologului se poate concentra pe problemele sesizate in respectivul formular, „care are rolul unui instrument ajutator pentru psiholog”.

„De aici mai departe, psihologul poate spune ca nu exista probleme sau poate face anumite recomandari care au in special un caracter preventiv, fie ca va trebui monitorizat sau limitat la portul de arma pentru o perioada, fie ca trebuie sa mearga la o testare psihologica sau la un control psihiatric”, se mai arata in document.

Stiri pe aceeasi tema

Consumul regulat de mamaliga reduce riscul bolilor de inima si al aparitiei cancerului

Delia Ion

Hipermarketurile vor comercializa 51% produse romanesti. Legea a fost promulgata de presedinte

Cristiana Petrariu Bota

POSTUL PASTELUI a inceput. Intre ispita, slabiciune si disciplinarea vietii

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult