Mai multe apartamente din Bucuresti, fara caldura in Ajunul Craciunului. RADET sustine ca avaria de la magistrala 2 a fost remediata
Social Stiri locale

Mai multe apartamente din Bucuresti, fara caldura in Ajunul Craciunului. RADET sustine ca avaria de la magistrala 2 a fost remediata

Mai multe apartamente din Bucuresti au ramas fara caldura in Ajunul Craciunului. Aproximativ 300 de apartamente din Bucuresti au ramas fara agent termic din cauza unei avarii la magistrala 2. RADET sustine ca avaria a fost remediata, iar locatarii apartamentelor respective ar trebui sa aiba in apartamente agent termic furnizat la parametri normali in scurt timp.

Avaria la magistrala 2 a fost anuntata inca de sambata. Luni, peste 30 de echipe ale furnizorului de agent termic se aflau pe teren pentru a ajuta la remedierea problemei.

„In cursul zilei de sambata, a avut loc o avarie la magistrala 2, ora initiala pentru revenirea starii de normalitate era duminica ora 24.00. In momentul de fata, avaria este remediata in totalitate, cele 15 puncte care au fost afectate sunt in parametrii, insa punctele din aria apropiata acestor puncte termice nu sunt in parametri urmare a activitatii de reumplere a sistemului. In momentul de fata, facem asa numitele activitati de reglare a sistemului din punct de vedere al parametrilor”, a declarat Alexandru David Burghiu, administrator special in cadrul RADET.

Reprezentantii RADET au precizat ca se fac eforturi sustinute astfel incat bucurestenii sa beneficieze din nou de caldura in jurul amiezii.

„Oricum este o chestiune de timp, nu mai implica reparatii, interventii, este vorba doar de servicii de reglaj. Toti angajatii sunt la punctele termice si fac aceste operatiuni. Sunt undeva la 300 de imobile care nu sunt in parametri, oricum in unele dintre ele situatia se imbunatateste”, a mai declarat reprezentantul RADET.

Magistrala 2 face obiectul unui proiect de reabilitare printr-un proiect al Primariei Capitalei.

„Un mesaj catre toata lumea, aceste avarii se datoreaza vechimii acestei conducte, are 52 de ani vechime, durata de viata era de 25 de ani. In momentul de fata, avem si o veste buna, aceasta magistrala face parte din obiectul unui contract intre Primaria Capitalei si Compania Municipala Energetica, este finalizata inclusiv proiectarea pentru acest tronson si in primavara se va intra. Exista trei magistrale in municipiul Bucuresti, tot sistemul este depasit ca si durata de viata, nu cautam vinovati nu cautam sa ne scuzam, facem ceea ce este de facut, nu este tarziu , sistemul va fi salvat, sub nicio forma nu se va ajunge vreodata la sistarea energiei termice si a apei calde, dar exista aceste sincope, va dati seama nu este o situatie placuta nici pentru bucuresteni nici pentru noi mai ales in Ajunul Craciunului sa avem parte de asa ceva”, a declarat Alexandru David Burghiu.

Sambata RADET a anuntat producerea unei avarii survenite la Magistrala 2, respectiv perimetrul descris de arterele: Bulevardul Energeticienilor, Bulevardul Fizicienilor, Calea Vitan, Soseaua Mihai Bravu (partial) si strada Nicolae Pascu, fiind afectata furnizarea apei calde si a incalzirii in anumite zone din sectoarele 2 si 3 ale Capitalei. Astfel, au fost oprite 15 puncte termice din sectorul 3, care au intrerupt furnizarea apei calde si a incalzirii pentru 278 de blocuri. Din cauza acestei avarii, RADET a anuntat functionarea sub parametrii normali pentru aproximativ 30 de puncte termice din cartierele Colentina si Pantelimon.

Stiri pe aceeasi tema

Managerul Spitalului „Sfantul Pantelimon”, Gheorghe Popescu, a fost demis de Ministerul Sanatatii

Ioana Badulescu

Ministrul Pintea vrea sa schimbe Legile Sanatatii: Vom crea un cod de legi pe preventie, malpraxis, legea transplantului sau legea vaccinarii

Ioana Badulescu

Ultimul interviu cu Ionela Prodan: Imi amintesc visul meu de revenire pe pamant. Mi-a aparut Iisus

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult