Mai multe operatii de la Spitalul din Resita au fost amanate pentru ca nu sunt anestezice

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 31, 2018 19:51

Mai multe operatii de la Spitalul din Resita au fost amanate pentru ca nu sunt anestezice

Mai multe operații de la Spitalul din Reșița au fost amânate pentru că din unitatea medicală lipsesc substanțele anestezice folosite pentru intervențiile chirurgicale, informează expressdebanat.ro. Situația a fost semnalată de rudele mai multor reșițeni internați în spital și programați pentru operații. Situația a fost confirmată de chirurgii spitalului.

Medicul Jaro Marșalic a declarat celor de la expressdebanat.ro că nici ieri nu au fost făcute operații tot din aceeași cauză. Șeful secției Chirurgie crede că este o criză generată de mulțimea arieratelor pe care spitalul le are.

„Ceva doze mai sunt, dar sunt ținute pentru cazul în care apar urgențe ce necesită operație imediată. Cele ce pot fi reprogramate s-au amânat. Dacă, însă, și rezervele acestea se vor termina, probabil îi vom trimite pe pacienți la Timișoara, dacă or avea și acolo anestezic“, spune Marșalic.

Pe de altă parte, dr. Romeo Dumitrescu a declarat pentru aceeași sursă: „Este un moment mai delicat, dar cu siguranță va fi depășit. Eu chiar mâine am o operație foarte complicată, o tumoră, și am fost asigurat că, până mâine, vor veni dozele necesare de anestezic ca să pot face operația. Dar să știți că asemenea crize apar frecvent, uneori grave, căci fie sunt medicamente care nu se mai fac, fie nu se găsesc. Acum avem probleme mari, spre exemplu, cu Manitol, noi îl folosim în TCC (traumatisme cranio cerebrale n.r.) și în investigațiile făcute la tubul digestiv, pe care nu îl mai găsim în farmacii. Fac bolnavii pelerinaje prin toată țara și tot nu îl găsesc. La fel este o problemă cu Diprophos, care iarăși nu mai este în farmacii”.

Adina Miloș, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, are o cu totul altă variantă, prin care contrazice reclamațiile cetățenilor, precum și afirmațiile celor doi chirurgi. „Se operează în continuare, nu s-a sistat actul chirurgical, avem anestezic”, ne-a precizat Adina Miloș. Aceasta îi îndeamnă pe pacienți sau aparținători „să vină jos la conducerea spitalului și să anunțe astfel de refuzuri”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.