Spitalele din Romania au un deficit de 13.000 de medici. Practic, nu exista judet fara posturi libere pentru medici
Social

Mai multe spitale din tara au interzis accesul vizitatorilor la pacienti din cauza cazurilor alarmante de gripa si viroze respiratorii

Situație alarmantă în spitalele din România! Medicii au anunțat că pacienții nu mai au voie să primească vizitatori, chiar dacă aceștia sunt membri de familie sau apropiați, dupa ce gripa si virozele respiratorii au ucis mai multi bolnavi! Femeia care a murit de gripă, la Iaşi, a luat virusul de la un vizitator. Era internată la Oncologie, iar trupul slăbit de leucemie nu a putut face faţă bolii.

Medicii spun ca un om răcit sau gripat nu are ce să caute în apropierea unei rude internate în spital, mai ales dacă acesta are o boală foarte gravă!

Pentru că numărul de viroze şi gripe a crescut alarmant, autorităţile fac apel la persoanele cu boli cronice să meargă la medic din timp, dacă au simptome de răceală.

Însă tocmai aglomeraţia din spitale este un motiv de îngrijorare pentru medici. Din cauza valului de viroze, Spitalul Sfântul Spiridon, din Iaşi, a impus restricţii de acces. La fel şi Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, unde medicii vor să evite situaţia în care un vizitator îmbolnăveşte pacienţii.

Această măsură vine pe fondul unei creşteri semnificative a cazurilor de răceli sau gripe.

Specialiştii spun că numărul de îmbolnăviri ar putea fi limitat, dacă populaţia ar fi conştientă că poate lua măsuri de prevenire. Însă, în stradă, beneficiile vaccinării sau diferenţa dintre o gripă şi o răceală rămân concepte destul de neclare.

Specialiştii estimează că valul de viroze şi gripe va persista până în luna aprilie. În ultima săptămână, 283 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu gripă.

Stiri pe aceeasi tema

Fostul director al Postei Romane si trei directori ai aceleiasi companii – cate 10 ani si jumatate de inchisoare

Corina Alexandru

Stema Romaniei ar putea fi modificata prin repunerea coroanei pe acvila

Cristiana Petrariu Bota

ADRIAN DUICU ramane in inchisoare, decizia instantei supreme este definitiva

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult