Externe

Mai multi palestinieni au fost impuscati mortal la frontiera dintre Israel si Fasia Gaza, in ziua in care este inaugurata ambasada SUA la Ierusalim

Forţele israeliene au împuşcat mortal 16 palestinieni luni, în timpul protestelor de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, în ziua în care este inaugurată ambasada Statelor Unite la Ierusalim, transmit agențiile de presă și Le Monde citând ministerul sănătății din Gaza.

Alţi cel puţin 500 de palestinieni, dintre care cinci jurnalişti, au fost răniţi la frontiera cu Israelul, potrivit autorităţilor din Gaza. Separat, Semiluna Roşie palestiniană a anunţat că 93 de persoane au fost rănite de armata israeliană.

De partea sa, Israelul afirmă că trupele sale au folosit muniţie de război pentru a împiedica distrugerea sau spargerea gardului de la graniţa cu Fâşia Gaza în condițiile în care mii de palestinieni s-au adunat luni dimineaţă în diferite puncte din apropierea frontierei dintre Fâşia Gaza şi Israel, iar grupuri mici dintre ei au încercat să se apropie periculos de bariera de securitate păzită de armata israeliană. Pe de altă parte, serviciul de securitate intern israelian – Shin Bet – a anunţat că membri ai mişcării palestiniene Hamas ar dori să treacă gardul de la frontiera cu Israelul dacă demonstranţii palestinieni doboară bariera de securitate.

”Sub acoperirea mulţimii, ei vor încerca să intre în Israel cu arme şi să comită atacuri”, se arată într-o declaraţie a Shin Bet. Organizaţiile pentru drepturile omului susţin că folosirea forţei de către armata israeliană este disproporţionată faţă de ameninţarea reprezentată de palestinieni, care aruncă pietre şi cocteiluri Molotov şi incendiază anvelope de maşină.

Sursa: RFI

Stiri pe aceeasi tema

MARSUL SOLIDARITATII DE LA PARIS. VIDEO. O MARE UMANA A IESIT IN STRADA IN FRANTA IMPOTRIVA TERORISMULUI

Cristiana Petrariu Bota

Antipod de la Bombardier, avionul viitorului! De la New York la Paris face doar 12 minute. FOTO

Cristiana Petrariu Bota

La Oxford se studiaza Limba Romana! Uite cine invata limba de care unii romani au ajuns sa se fereasca

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult