-7.9 C
România
17 ianuarie 2021
Bogdan Gigina
Breaking News

MAI, prima reactie la accidentul politistului Bogdan Gigina, mort in timp ce insotea coloana oficiala a lui Gabriel Oprea

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a oferit, duminica, prima reactie oficiala la accidentul politistului Bogdan Gigina, mort in urma cu cinci zile in timp ce insotea coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea. Oficialii din MAI sustin ministerul si ministrul nu pot prezenta detalii pe acest subiect inainte de incheierea anchetei. 

MAI invoca prevederile Codului de Procedura Penala, privind Competenta Procurorului, respectiv ca „procurorul conduce si controleaza nemijlocit activitatea de urmarire penala a politiei judiciare si a organelor de cercetare penala speciale, prevazute de lege”.

Asta in timp ce mai multe organizatii neguvernamentale, intre care Expert Forum, Centrul Roman de Politici Europene, Freedom House Romania și Grupul pentru Dialog Social, cer demisia ministrului de Interne Gabriel Oprea. O petitie online pentru demiterea lui Gabriel Oprea a strans in ultimele doua zile peste 10 mii de semnaturi.

Iti recomandam: Inca un politist ar fi suferit un accident in timp ce il escorta pe Gabriel Oprea

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a cerut o comisie parlamentara pentru investigarea activitatilor in care vicepremierul Gabriel Oprea foloseste coloana oficiala, incepand cu anul 2009.

Iata comunicatul oficial al MAI:

„Ca raspuns la solicitarile mass-media referitoare la circumstantele producerii accidentului din seara zilei de 20 octombrie a.c., in urma caruia si-a pierdut viata politistul Bogdan Cosmin Gigina, Directia Informare si Relatii Publice transmite urmatoarele:

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o ancheta in care se fac cercetari privind cauzele si imprejurarile producerii accidentului. Potrivit prevederilor Codului de Procedura Penala, privind Competenta Procurorului, „procurorul conduce si controleaza nemijlocit activitatea de urmarire penala a politiei judiciare si a organelor de cercetare penala speciale, prevazute de lege”.

IPP cere comisie parlamentara care sa ancheteze activitatile in care Gabriel Oprea foloseste coloana oficiala

Conform prevederilor legale, MAI si reprezentantii sai, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declaratii publice sau prezenta detalii pe acest subiect inainte de finalizarea anchetei. Ministerul Afacerilor Interne respecta intocmai prevederile legale si acorda sprijin activ tuturor institutiilor abilitate sa solutioneze aceasta cauza”, este mesajul transmis, duminica, de MAI.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

Anul Nou 2020, intampinat cu focuri de artificii spectaculoase in Noua Zeelanda, Australia si Orientul Indepartat

Cristiana Petrariu Bota

Ziua Mondiala a Prematuritatii. Diana Gamulescu, presedintele Asociatiei Prematurilor, ne vorbeste despre drama copiilor nascuti prematur in Romania: Ce copil sa dai la o parte ca sa oferi altuia sansa la viata?

Cristiana Petrariu Bota

Scotia va avea referendum de independenta! Angus Robertson o acuza pe Theresa May de „fanfaronada aroganta” si ii promite ca nu va putea sta in fata democratiei scotiene

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult