19.5 C
România
25 septembrie 2023
Majorarea salariilor si reducerea de taxe si impozite, impact negativ in economia Romaniei - AVERTISMENT FMI
Economie

Majorarea salariilor si reducerea de taxe si impozite, impact negativ in economia Romaniei – AVERTISMENT FMI

Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) avertizeaza ca majorarea salariilor si reducerea de taxe si impozite avute in vedere de Guvern vor avea un impact negativ asupra economiei Romaniei.  „Toate acestea vor avea impact negativ asupra economiei”, spun reprezentantii FMI, intr-un comunicat de presa.

FMI estimeaza un deficit bugetar de 3% din PIB in 2016 si peste acest nivel in 2017, daca Guvernul va aplica reducerea masiva de taxe si impozite si a majorarile salariale anuntate.

„Pentru anii 2016 si 2017, politicile adoptate si cele care se intentioneaza a fi adoptate — o combinatie de reduceri masive de impozite si taxe si de majorari salariale — vor impinge deficitul fiscal pana aproape de 3% din PIB in anul 2016, si peste acest nivel in 2017 daca nu sunt identificate masuri compensatorii sau daca nu se intampla din nou neexecutarea integrala a cheltuielilor de capital”, se arata intr-un comunicat semnat de seful misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter.

LEGEA SALARIZARII va ajunge la Guvern in noiembrie, sustine Ministerul Muncii

SALARII PROFESORI 2015: Salariile profesorilor cresc cu 15% de la 1 decembrie 2015, independent de Legea salarizarii

Sefa misiunii FMI în România, Andrea Schaechter, sustine ca pentru acest an, bugetul este construit astfel încât să se realizeze ținta de deficit de 1,9% din PIB datorită realizărilor bune pe partea de venituri, dar și a execuției sub așteptări a bugetului de capital.

„Această abordare prociclică va induce un stimul la nivelul economiei într-un moment în care acesta nu era necesar, având în vedere creșterea economică, și va așeza datoria publică pe o traiectorie ascendentă. Planurile fiscale sunt raportate la o țintă recomandată de deficit de 1,5% din PIB pentru anul viitor, deficit ce ar asigura reducerea datoriei publice ca pondere în PIB și, dată fiind neutralitatea ciclică, ar acomoda perspectivele actuale de creștere”, se mai arată în documentul citat de Agerpres.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Related posts

Romania are al treilea cel mai mic salariu din Uniunea Europeana, dupa Bulgaria si Lituania

Ioana Badulescu

Industria de aparare, sustinuta pentru retehnologizarea capacitatilor de productie

Lucy Ionesco

Site-ul immimvest.ro este functional, inscrierile online se vor desfasura in sesiune continua pana la sfarsitul anului 2020. Principiul de aprobare a finantarilor nu este primul venit – primul servit

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult