Guvernul Orban a cazut prin motiune de cenzura, cearta politica va fi arbitrata de Klaus Iohannis
Breaking News

Majoritatea PSD-ALDE a aprobat in plenul Camerei Deputatilor o serie de modificari la Legea finantarii activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale

Camera Deputatilor a adoptat legea care prevede ca banii folositi ilegal in campania electorala de partidele politice nu mai pot fi confiscati, iar o alta prevedere arata ca subventia partidelor poate ajunge la 0,04% din PIB. Modificarile la Legea finantarii activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale a fost adoptata, miercuri, de majoritatea PSD-ALDE, in plenul Camerei Deputatilor.

Potrivit modificarilor, banii folositi ilegal de partide in alegeri sau la referendum nu vor mai putea fi confiscati, potrivit profit.ro.

Camera Deputatilor este decizionala, astfel incat proiectul de lege merge spre promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

Initiatorul acestor propuneri este fostul ministrul al Justitiei Florin Iordache, autorul celebrei OUG 13, care redefinea abuzul in serviciu si dezincrimina favorizarea infractorului prin decizii ale demnitarilor.

In cadrul comisiei juridice din Camera Deputatilor, care a avut sarcina de a intocmi un raport favorabil sau nefavorabil pentru votul din plenul Camerei, Florin Iordache a depus o serie de amendamente la proiect, toate vizand finantarea neconforma cu legea a partidelor in alegeri si toate aprobate de comisie.

Comisia a preluat propunerile lui Florin Iordache si le-a dezvoltat, in ultimul raport, astfel incat a exclus din lege toate prevederile care stabileau confiscarea finantarilor ilegale ale partidelor.

Majoritatea parlamentara a decis si majorarea subventiei acordate partidelor. In prezent, legea stabileste ca suma alocata anual partidelor politice nu poate fi mai mare de 0,04% din veniturile prevazute in bugetul de stat, putand insa fi majorata proportional cu numarul mandatelor obtinute in alegeri de candidatii femei. Printr-o noua modificare adusa legii, parlamentarii puterii au stabilit acum ca „suma alocata anual partidelor politice de la bugetul de stat este de cel putin 0,01% sᅩi cel mult 0,04% din produsul intern brut”.

Stiri pe aceeasi tema

Un cetatean israelian cu simptome de gripa a fost preluat de pe Aeroportul Otopeni si dus la Spitalul Matei Bals

Cristiana Petrariu Bota

Scenariu rosu in Bucuresti. Masca devine obligatorie in spatii inchise sau deschise, restaurantele si teatrele se inchid pentru 14 zile

Ioana Badulescu

Schimbari majore pentru medicii care vor sa devina membri in comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult